Polisi kandıramadı

Kapaklı'da 4 kişinin yaralanmasına neden olan otomobilin alkollü sürücüsü Kamil Kontaş, sürücü olarak arkadaşı Veysel Sarı'yı gösterince, yalanlarını İlçe Emniyet Müdürü

GÜNDEM 6.08.2015 19:15:00 0
Polisi kandıramadı

Kaza, önceki akşam gece 23.00 sıralarında Kapaklı Vahit İnce Üstgeçidi mevkiinde meydana geldi. Çerkezköy’den Kapaklı istikametine giden 59 DY 868 plakalı otomobilin sürücüsü Kamil Kontaş, iddiaya göre önünde aniden fren yapan araca çarpmamak için direksiyonu sola kırınca direksiyon hakimiyetini yitirdi. Taklalar atan otomobil orta refüjdeki demir telleri de yıkarak yolun diğer tarafına geçti.

KAZADA 4 KİŞİ YARALANDI

Bu sırada aynı istikamette seyir halinde olan 34 YR 1768 plakalı otomobil de önünde taklalar atan araca çarpmamak için direksiyonu sola kırdı ve Vahit İnce Üstgeçidi’nin demir kolonlarına çarptı. Hurdaya dönen araçta bulunan Marifet Gürcan Doğan, Recep Aksakal, Aynur Göçmen ve Ömer Göçmen  yaralandı. Yaralılara ilk müdahale olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Yaralılar daha sonra iki ayrı ambulansla Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

ALKOLLÜ ARKADAŞININ YERİNE GEÇMEYE ÇALIŞTI

Kaza sonrası takla atan aracın alkollü sürücüsü Kamil Kontaş paniğe kapılarak olay yerinden kaçtı ve arkadaşı Veysel Sarı’yı arayarak kendisinden yardım istedi. Kaza mahalline gelen Veysel Sarı’nın üzerinde tek bir çizik ya da elbisesinde tek bir toz tanesinin dahi bulunmamasına rağmen takla atan aracın sürücüsünün kendisi olduğunu öne sürmesi polisi şüphelendirdi.

EMNİYET MÜDÜRÜ SORULARIYLA SIKIŞTIRDI

Kaza yerine gelen Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın’ın sorularıyla sıkıştırdığı Veysel Sarı, çelişkili ifadelerinin ardından gözaltına alındı. Polisin soruşturması sonucu Kamil Kontaş’ın 130 promil alkollü olduğu için paniğe kapılıp olay yerinden kaçtığı ve arkadaşı Veysel Sarı’nın da alkollü sürücünün yerine geçmeye çalıştığı ortaya çıktı. Polisi kandırmaya çalışan iki arkadaş hakkında soruşturma açıldı.

ARAÇLAR YOLDAN KALDIRILDI

Kazada iki araçtan sızan benzin yola yayıldı. Taklalar atarak yan yatan otomobil ile üstgeçidin kolonuna çarpan diğer otomobil, çevredeki vatandaşların da yardımıyla olay yerine gelen çekicilere konularak yoldan kaldırıldı. Daha sonra Kapaklı Belediyesi ekipleri tarafından yola yayılan benzinin üstü kumla örtüldü. Yaklaşık 1 saat boyunca trafiğe kapanan yol, araçların kaldırılması ve temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeniden trafiğe açıldı. Kaza ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Haber / Ahmet KARDEŞ