Marmaraereğlisi'ne yapılacak yatırımlar görüşüldü

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerde yaptığı çalışmalar ve yapılacak olan yatırımlarla ilgi bilgilendirme toplantıları devam ediyor. Malkara ve Hayrabolu'nun ardından Marmaraereği

GÜNDEM 6.08.2015 18:51:00 0
Marmaraereğlisi

Büyükşehir binasında düzenlenen yatırım toplantısı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında yapıldı. Toplantıya  Marmaraereğlisi İbrahim Uyan ile birlikte büyükşehir’in üst düzey yetkilileri katıldı.

 

2017 YILINDA MEYVELERİNİ TOPLAYACAĞIZ

 

Toplantıda konuşma yapan Başkan Albayrak,  “Pazartesi günü başlattığımız istişare toplantılarına devam ediyoruz. Bu toplantılarda 2009-2014 dönemi ve 2014 yılından bu yana yapılan çalışmaları karşılaştırıp değerlendirme imkanı buluyoruz. Sistem hızlı bir şekilde ilerlemeye başladı. 30 Mart 2014 tarihinde Tekirdağ yeni bir yerel yönetim modeline kavuştu. O tarihten buyana hizmetlerimizi geniş bir haritaya yaydık. Büyükşehir Belediyesi olarak ilimizin en uç noktasına kadar hizmet ulaştırmaya çaba gösteriyoruz. Bundan sonra düzenleyeceğimiz Tekirdağ Kiraz Festivali de kentin her bölgesinde, tüm ilçelerde kutlanacak. Tekirdağ çalışmalar manasında 2015 ve 2016 yıllarında tam anlamıyla bir şantiye haline gelecek ve 2017 yılı ile birlikte meyvelerini toplayacağız. Düzenlediğimiz bu toplantılarımız çok yararlı oluyor.”dedi.

 

TOPLANTILAR SÜREKLİ OLMALI

 

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, bu tür toplantıların sürekli yapılması gerekli olduğunu belirterek, “Bizler adına da çok faydalı toplantılar oluyor. Yaptığımız görevler küçümsenecek görevler değil. Büyük sorumluluklar arz ediyor. Toplantıların devamını diliyorum” dedi.

 

Toplantıda Marmaraereğlisi ilçesinde yapılan çalışmalar ve yapılacak olan yatırımlar konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu. Çalışma ve yatırımlar sırasıyla şöyle oluştu.Yeni Otogar Projesi (1 Nisan’da temeli atılacak), kültür varlıklarıyla ilgili çalışmalar ve kamulaştırma yapılan binaların restorasyon projesi, 11 ilçe, 11 okul projesi (1 Haziran’da temeli atılacak), ilçe genelinde jeolojik ve jeoteknik etüt çalışmaları, itfaiye hizmetleri ve ekipman desteği, Konstantin evi ve ayazma istimlakı, dere ıslah çalışmaları, talepler üzerine zabıta desteği (Trafik zabıtası), sahil düzenleme ekibi oluşturulacak, ilçe genelinde 7 adet kavşak çalışması, sağlık hizmetleri ve veteriner hizmetleri desteği, morg ve gasilhane projesi, kadın sığınma evi ve Huzurevi projesi, kültür gezileri, kültürel etkinlikler, kültürel faaliyetlere destek, hastane ve mezarlık yolu asfalt çalışmaları, sathi kaplama çalışmaları, sıcak asfalt ve kilit parke taşı çalışmaları.

 

TESKİ ÇALIŞMALARI DA GÖRÜŞÜLDÜ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi TESKİ’nin Marmaraereğlisi ilçesindeki çalışmaları ve yapacağı yatırımlar da toplantıda görüşüldü. TESKİ Genel Müdürü  Şafak Başa, çalışma ve yatırımlarla ilgi bilgiler verdi. TESKİ’nin ilçedeki çalışmaları şu şekilde sıralandı. Sultanköy ve Yeniçiftlik Mahalleleri kanalizasyon inşaatı projesi, Yeniçiftlik arıtma tesisi projesi, Sultanköy, atık su arıtma tesisi projesi, İhtiyaç olan bölgelerde alt yapı yenileme çalışmaları, İçme suyu hattı çalışmaları,Su depoları bakım ve onarım çalışmaları.

Marmara Haber