70 yaşındaki Kürt annenin terör isyanı

Kapaklı'da yaşayan evli ve 5 çocuk annesi 70 yaşındaki Latife Dilek, kendisinin de Kürt olduğunu, vatanı ve bayrağı için hiç düşünmeden canını seve seve vereceğini belirtti.

GÜNDEM 5.08.2015 18:05:00 0
70 yaşındaki Kürt annenin terör isyanı

Gözyaşı döken ve şehit haberlerinin yüreğinin dağladığını söyleyen Dilek, “Bir anne olarak hep askerlerimizi düşünüyorum. Geceleri onları düşünmekten gözüme uyku girmiyor. Ben bir karar aldım. Ağır vasıta ehliyetim var. Genel Kurmay Başkanlığı’na Güneydoğu’da askerlik yapmak ve araç kullanmak için başvuru yapacağım. Asker olup yavrularım yerine ben ölmeye razıyım. Yeter ki onlar şehit olmasın. Artık terör bitsin, anaların gözünden yaş akmasın.”dedi.

BENİ DE ASKERE ALIN

Ardahan’ın Göle İlçesi’nde dünyaya gelen ve eşinin Trakyalı olması nedeniyle uzun süre İstanbul’da yaşadıktan sonra 15 yıl önce Kapaklı’ya yerleşen 70 yaşındaki Latife Dilek, son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle asker ve polislerimizin şehit olmasına isyan etti.

TABUTUMA TÜRK BAYRAĞI KOYUN

Kendisinin Kürt olduğunu belirten Latife Dilek, ailesine ölmesi halinde tabutunun içine Türk bayrağı koyması için vasiyette bulunduğunu söyledi. Yaşanan terör olaylarına değinen ve gözyaşlarını tutamayan Dilek, artık televizyon izlemekten korkar olduğunu söyledi. Her gün vatan evlatlarını şehit olduğunu belirten Latife Dilek,”Her gün polisim askerim şehit oluyor. Her gün bir annenin kalbi yanıyor. Ateş her gün anneleri yakıyor. Çok üzgünüm, dayanamıyorum artık.

ŞEHİT OLMAYA HAZIRIM

Göle’de okul yüzü görmediğini ve  okuma ve yazmayı dışarıdan aldığı eğitimle öğrendiğini belirten Dilek, “Ben Kürt kökenliyim. Ama Türkiyem için şehit olmaya hazırım bir anne olarak. Çiçeklerimizi artık kopartmansınlar bizden. Genel Kurmay Başkanlığı’na telgraf çekeceğim beni de askere kabul edin diye. Artık uykuyu kaybettim, ölüm bizim için daha kolay. Bir anne olarak feryat ediyorum. Bakanlar milletvekilleri koltuklarda oturuyor, kırmızı halılarda yürüyor. Buyrun tarlada çayırdı yürüyün. Gençlerimizi vermek istemiyoruz artık. Biz diyoruz ki o zaman anneler gitsin askere evlatlarının yerine. Gözümüzün yaşı kalmaz kimseye, bir anneni gözyaşı kimsenin yanında kalmaz.”dedi.

BİNLERCE ANNE VAR ASKERE GİTMEK İSTEYEN

Kendisi gibi askere gitmek için gönüllü çok sayıda anne ve kadın tanıdığını belirten Latife Dilek, “Ben doğu kökenli bir kürdüm. Ama Türkiye’min Kürt’üyüm. Türk bayrağını ölürsem kefenimin içine koysunlar, bayrağıma doyamıyorum. Gece sabahlara kadar bayrağımı öperek ağlıyorum. Benim askerim şehit gitmesin, gerekirse biz gidelim. Sayın Cumhurbaşkanına, başbakana sesleniyorum bir anne olarak. Durdurun bunları. Acı haber duyacağız diye korku içindeyiz. Sizlere sesleniyorum alın beni askere. Razıyım doğuya gitmeye. Gözümden artık gözyaşı yerine kan geliyor. Evimizi düşünemiyoruz çocuklarımızı düşünmekten. Hep, Türkiye topraklarını bölmeye kalkıp parçalamaya kalkanları sen parçala Allah’ım “ diye bir anne olarak dua ediyorum.”diye konuştu.

Haber / Ahmet KARDEŞ