Kapaklı'dan Türkmen cephesine

Kapaklı'da yaşayan ve AK Parti ilçe Teşkilatı üyesi olan Emrah Çelik, Suriye'deki Esad rejimi ve IŞİD'e karşı savaşmak için Bayırbucak Türkmenlerinin oluşturduğu ve komutanlığ?

GÜNDEM 31.07.2015 17:31:00 0
Kapaklı

Üzerine askeri üniforma giyen Çelik, facebook hesabından paylaştığı fotoğrafının altına, “Yanındaki iki arkadaşının çatışmada hayatını kaybettiğini belirterek, “Hakkınızı helal edin kardeşlerim, Siz cennet de buluştunuz. Allah bizi biran önce yeniden kavuşturacak inşallah. Yanımdaki iki kardeşimde şehitlik mertebesine ermiştir. Can dostlarım hakkınızı helal edin bana. En kısa zamanda buluşacağız yine” iletisi yazdığı görüldü.

KAPAKLI’DA YAŞIYOR

Vatani görevini Diyarbakır’da yapan ve AK Parti İlçe Teşkilatının 7 Haziran seçim çalışmalarının büyük bir kısmında görev alan Emrah Çelik, İstanbul’da yaşayan iki arkadaşı ile birlikte bir süre önce Bayır Bucak Türkmenlerinin oluşturduğu Türkmen Dağı İkinci Sahil Tümeni’ne katıldı. Çevresinde bayrağına, milletine ve vatanına bağlı bir kişi olarak bilinen Çelik, Suriye’de Esad rejimi ve IŞİD terör örgütüne karşı savaşmaya başladı. İstanbul’dan birlikte gittiği iki arkadaşının hayatını kaybetmesi nedeniyle İstanbul’daki cenaze namazına katılan ve Ramazan Bayramında Kapaklı’ya gelen Çelik’in tekrar Türkmen cephesine geri döndüğü öğrenildi.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTIKLARI

Sol yakasında Türk bayrağı olan yelek, üzerine askeri üniforma giyen ve elinde de tüfeğini tutan Emrah Çelik, sosyal paylaşım sitesi facebook hesabından, hayatını kaybeden arkadaşları ve öldürülen Esad askerlerini çekilmiş fotoğraflarını paylaştı. Çelik, sayfasından oradaki yaşam şartlarından fotoğraflar paylaştı yaşadıklarını da şu cümlelerle anlattı.

“Esed askerleri bayramın ilk gününden beri Bayırbucak Türkmen Dağları'na bomba yağdırıyor. Ama bilmiyor ki bu dağlarda şahadet şerbeti içmeye yeminli TÜRK yiğitleri nöbet tutuyor.

Ülkemin öyle şanlı bir ordusu var ki ne bir PKK için nede IŞİD için seferberlik ilan etmez ve biliyoruz ki o duruma geldiğimizde simitçi Mehmet de bir askerdir, sanayici Hasan'da. Allah Türk ordusunu İslam davasına kılıç olarak adamıştır.

Sana yemin olsun ki ey kutlu davam, Dünya'nın neresinde olursa olsun, ay yıldızımız yere düşmeyecektir.”

TÜRKMENLERİN YANINDA

BAŞBAKAN Yardımcısı Numan kurtulmuş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop ile çekilmiş fotoğraflarını da paylaşan Çelik’in Kapaklı Teşkilatı’na üye olduğu belirtildi. Çelik’in partilerinin üyesi olduğunu doğrulayan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, “Kapaklı teşkilatımızdan bir arkadaş. Çocuk Bayırbucak Türkmenlerinin yanında. Ülkücü camiadan bize geçmiş” dedi.

Marmara Haber