3 günde 485 muayene

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen 654. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nde Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sağlık İşleri Birimi, 485 kişiye sa

GÜNDEM 29.07.2015 18:07:00 0
3 günde 485 muayene

Bu sene iki katı kadar hasta muayene edildiğini ifade eden Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, her yıl olduğu gibi bu yılda Sarayiçi’ne Acil Servis Polikliniği kurulduğunu söyledi.

 

Poliklinikte, Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sağlık İşleri Birimi’nde görev yapan hemşireler Ayten Sünetçiler ve İnci Özer’in görev yaptığını ifade eden Tanrıkulu, “Daha çok yaralanmalar, tansiyon düşmesi ve yükselmesi, diyabet, kalp rahatsızlıkları gibi kronik hastalıkları olan vatandaşlar polikliniğe başvuru yaptı.  Hasta ve yaralılara ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra gerekli görülen hasta ve yaralılar, Edirne Belediyesi Hasta Nakil Ambulansı ile daha ileri tetkik ve tedavi için hastanelere sevk edildi. Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sağlık İşleri Birimi, 3 gün boyunca 485 kişiye sağlık hizmeti verdi” dedi.

 

Öte yandan, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde İl Sağlık Müdürlüğü personeli Doktor Necdet Topçuoğlu'da hasta muayenesi yaparak, sağlık hizmetine destek verdi.

 

GIDA DENETİMİ DE YAPILDI

 

Ayrıca,  Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sağlık İşleri Birimi tarafından Gıda Denetim Ekibi oluşturuldu. Ekipte yer alan Gıda Mühehdisi Zeynep Demir, Bilen Kurulgan, Ferhat Şahin ve Biyolog Ercan Dayan, vatandaşların daha hijyenik koşullarda hizmet alabilmesi için Sarayiçi’nde gıda satışı yapan işyerlerini denetledi.  

Marmara Haber