Kimsesiz çocuklar için Rehabilitasyon Merkezi

Minik Kalplerle El Ele Derneği (MİKA-DER), daha önce Çocuk Esirgeme Yurdu olarak kullanılan Kapaklı'nın Karaağaç Mahallesi'ndeki bu alana Rehabilitasyon Merkezi yapacaklarını açıkladı.

GÜNDEM 28.07.2015 19:29:00 0
Kimsesiz çocuklar için Rehabilitasyon Merkezi

MİKA-DER Başkanı Nesrin Ercan ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü makamında ziyaret etti. Ülkenin birçok yerine benzer projelere yaptıklarını belirten Nesrin Ercan, atıl durumda olan Çocuk Esirgeme Yurdunu yıkıp, yerine modern bir Rehabilitasyon Merkezi kompleksi yapacaklarını, bütün maliyetlerin dernek tarafından karşılanacağını söyledi.

 

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

 

Bu alandaki yıkım çalışmalarının başladığını belirten Nesrin Ercan, “Yaklaşık 12 dönümlük bu arazide toplam 40 çocuğumuzun kalabileceği 4 adet yaşam merkezi yapacağız. Ayrıca 3 katlı ve tam teşekküllü bir idari bina inşa edeceğiz. Rehabilitasyon Merkezi kompleksimizde tüm bunların yanı sıra kapalı spor salonumuz, oyun alanlarımız, hobi sahalarımız ve ufak bir hayvanat bahçemiz de olacak. Yapılacak olan Rehabilitasyon Merkezi’nde 13-18 yaş arası kimsesiz erkek çocukları kalacak.”dedi.

 

TEŞKKÜR ETTİ

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “Bilindiği üzere ülkemizde suç işlemeye meyilli çocuklar, kimsesiz çocuklardır. Dolayısıyla onların eğitimi ve topluma kazandırılması çok önemli. Bu anlamda yapılacak olan Rehabilitasyon Merkezi gerek ilçemiz gerekse bölgemiz adına çok önemli bir yatırım.”dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ