Gazetecilerin gününü kutladı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Basından Sansürün Kaldırılışının 107'nci Yıldönümü ve 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle, ilçedeki gazetecilerle kahvaltıda bir ara

GÜNDEM 24.07.2015 18:06:00 0
Gazetecilerin gününü kutladı

Gabralı Otel’de düzenlenen kahvaltının ardından, başkan Akay, gazetecilerle sohbet toplantısı yaptı. Ortak paydanın Çerkezköy olması durumunda her türlü eleştiri, tenkite açık olduklarını belirten Akay,  “Çerkezköy bu konuda şanslı. Çünkü Çerkezköy’deki basın mensubu kardeşlerimiz Çerkezköy’ü ilgilendiren konularda çok duyarlılar. İlçemizi, toplumu ilgilendiren konuları gündeme getirerek, arkasında duruyorlar” dedi.

 

BASININ ETKİSİ BÜYÜK

 

Akay, Çerkezköy’deki su ve dere taşkınlarının ardından yapılan haberlerin DSİ ve TESKİ üzerinde etkili olduğunu belirterek,  özellikle bürokraside basının kamuoyu oluşturmasının etkili olduğunu söyledi. Tekirdağ’da ve Çerkezköy’de her türlü zor şartlara rağmen bu önemli görevi büyük fedakarlıklar göstererek üstesinden geldiğini belirerek gazetecilerin günlerini kutladı.

 

GAZETECİNİN OLMADIĞI YERDE DEMOKRASİDEN SÖZ EDİLEMEZ

 

Akay, sözlerini şöyle sürdürdü: “24 Temmuz günü basın sektöründe çalışanlar açısından anlamlı bir gündür. Halkın gören gözü, işiten kulağı olan gazeteciler, toplumun temel yapı taşlarının başında gelir. Eğer bir yerde gazeteci yoksa, basın mensubu yoksa, orada ne demokrasiden söz edilebilir, ne de özgürlükten. Demokrasilerde yasama, yürütme ve yargı gücüyle birlikte basın dördüncü demokratik güç olarak kabul edilmektedir. Gazeteciler ve diğer bütün basın sektörü çalışanları, halkın bilgi edinme ve haber alma hakkının korunması ve yerine getirilmesi için çalışmaktadır. Mesleğin özü itibariyle bakılınca bütün sektör çalışanları, sorumluluğu çok ağır bir kamu görevi yürütmektedir. Basın mensupları insanların en önemli ihtiyacı olan haber alma işlevini yerine getirerek, topluma büyük bir yarar sağlamaktadır.”dedi.

 

YEREL BASINA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

 

Yerel basının önemine değinen Akay, “Bizler yerel yönetimler olarak, yerel basına büyük önem veriyoruz. Bizi şehrimizdeki insanlarımıza anlatacak, yaptığımızı halka ulaştıracak yerel basındır. Sadece yapılan değil yapılmayanları da gündeme getirerek, bizlere yön göstermeleri de son derece önemlidir. Bu ağır kamu görevi sorumluluğunun gereği olarak da basın meslek ilkelerine uygun, doğrulardan yana, halkın bilgi edinme hakkının gözetildiği bir anlayışın bütün basın sektöründe egemen olmasını dilerim. Toplumun bilgi edinme hakkı adına ağır bir kamu görevi yapan bütün gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutluyorum.”

Haber / Seyit SÜREN