Altın piyasası hareketlendi

Çerkezköylü kuyumcular, altın fiyatlarının düşmesiyle birlikte vatandaşların altına olan taleplerinin arttığını ve altın piyasasının hareketlendiğini söylediler.

GÜNDEM 21.07.2015 18:51:00 0
Altın piyasası hareketlendi

Altıntaş Altın Satış Merkezi Çerkezköy Mağazası Müdürü Serkan Altıntaş, altın fiyatlarının düşmesi ile birlikte altına olan talebin arttığını belirtti. Altıntaş, “Bir süredir yüksek seyreden altın fiyatlarının önceki gün düşmesiyle birlikte altına olan talep artmış bulunuyor. Fiyatların düşmesinden hem biz hem de vatandaşlar memnun. Temennimiz bu fiyatların belli bir süre aynı seviyede kalmasıdır.”dedi. Serkan Altıntaş, altın fiyatların düşmesiyle birlikte 22 ayar altının gram fiyatının 90 lira, 24 ayar altının gram fiyatının 98 lira olduğunu söyledi. Altıntaş, “Çeyrek altın satış fiyatımız 157 lira, yarım altın satış fiyatımız 314 lira, tam altın ise 628 lira. Cumhuriyet Ata Lirası da 650 liradan işlem görüyor. Ancak şunu da belirteyim birkaç gün sonra ne olur onu da bilmiyoruz.” diye konuştu.

BAYRAM SONRASI FİYATLARIN DÜŞMESİ BİRAZ HAREKET GETİRDİ

Turkuaz Kuyumculuk Satış Temsilcisi Uğur Akça, düğün mevsiminin hızlandığı şu günlerde altın fiyatlarının düşüş göstermiş olmasının vatandaşlar için çok iyi olduğunu söyledi. Uğur Akça, “Ramazan ayında altın piyasası oldukça durgun seyretti. Ancak bayram sonrası fiyatların düşmesi piyasayı biraz hareketlendirdi. Özellikle düğün mevsimi olması dolayısıyla da fiyatların düşmesi vatandaşları sevindirdi. Ancak fiyatların düşmesi her ne kadar altın piyasasını biraz hareketlendirmiş olsa da henüz fiyatların düşmüş olmasından birçok vatandaş haberdar olmadığı içinçok fazla bir hareket yok” dedi.

FİYATLARIN DÜŞMESİ İYİ OLDU

Murat Kuyumculuk Satış personeli Mehmet Can ise altın fiyatlarının düşmesinin vatandaşlar acısından iyi olduğunu belirterek, “Bir süredir yükseliş gösteren altın fiyatlarının önceki gün önemli denecek şekilde düşüş göstermesi bizleri sevindirdiği gibi vatandaşlar arasında da memnunlukla karşılandı. Bir süredir durgun giden altın piyasası fiyatların düşmesiyle birlikte hareketlendi. Bu nedenle sektörümüzde faaliyet gösteren firmalar da hareketlilikten memnun. İhtiyaç sahipleri bu fırsattan yararlanarak ihtiyaçlarını karşılayabilirler.”diye konuştu.

ALTIN FİYATLARININ DÜŞMESİ İŞLERE HAREKET GETİRDİ

Burak Kuyumculuk Çerkezköy 1 Nolu Mağaza Müdürü Nurettin Yılmaz da altın fiyatlarının düşmesinin kuyumcularda hareket sağladığını belirtti. Yılmaz, “Altın fiyatlarının düşüş gösterdiği dönemlerde vatandaşların altına olan talebi artıyor ve bu talepler karşısında da altın piyasası hareketleniyor. Fiyatlar bu şeklide bir süre devam ederse altın piyasası bir süre hareketli geçer. Altında önemli bir düşüş oldu. Özellikle nişan ve düğün yapacaklar bu fırsattan yararlanmalıdır.” dedi.

Haber/Seyit SÜREN