Şehitlik 30 Ağustos'ta açılacak

Çerkezköy Belediye Başkanlığı tarafından Öztrak Caddesi üzerindeki Kent Konseyi'nin yanında yapımına başlanan "18 Mart Şehitliği"nin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda açılmas?

GÜNDEM 21.07.2015 18:48:00 0
Şehitlik 30 Ağustos

Şehitlikte, Çanakkale Savaşı’nda şehadet şerbeti içen 33 Çerkezköylü şehidin isimleri yer alacak.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yapımına 2 hafta önce başlanan 18 Mart Şehitliği çalışmaları hakkında gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Yapılacak şehitlikteki Atatürk heykelinin çevresinde 4 tarafa bakan 4 asker heykeli de olacağnı belirten Akay,  “Şehitlik anıtında yedi adet Türk bayrağı dikecektik, Ama bu sayıyı dörde düşürdük. Çünkü Türkiye’nin dört bir yanından anlamını oluşturmayı planladık.” dedi.

Şehitliği, 30 Ağustos Zafer Bayramına kadar yetiştirmeyi planladıklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  “18 Mart Şehitliğinde çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Şehitliğimizde Çanakkale Savaşı’nda şahadet şerbeti içen 33 Çerkezköylü şehidimizin isimleri yer alacak. Şehitlik anıtının tamamlanmasının ardından da anıt önünde geniş bir alan yapacağız. Törenleri de bu alan da yapmayı düşünüyoruz. Eylül  yada Ekim gibi de şehitlik yanında giden yolda genişletme çalışmaları yapacağız” dedi.

 

Haber Merkezi