Okumuyoruz

Okulların tatil olması ve yaz tatili nedeniyle Çerkezköy Halk Kütüphanesi'ne ilgi azaldı. 123 bin 119 nüfuslu ilçede, geçen yılın ilk 6 ayında sadece 4 bin 926 kişinin kütüphaneye giderek araştÄ?

GÜNDEM 20.07.2015 17:08:00 0
Okumuyoruz

Çerkezköy Halk Kütüphanesi’nde kayıtlı toplam 12 bin 702 kitap bulunduğunu belirten yetkililer, “Geçen yıl kütüphanemizi ilk 6 ay içerisinde toplam 4 bin 926 kişi ziyaret etti. Kütüphanemizi ziyaret edenlerin yüzde 80’i öğrenciler geri kalanını ise yetişkinler oluşturdu.Okulların tatil oluşu ve yaz sezonun da gelmesiyle birlikte ziyaretçi sayısı bu aylarda azalma gösteriyor.Okul zamanlarında günde 100 ile 150 kişinin ziyaret ederek kitap okumak yada evde kitap okumak için kitap almaya gelen ziyaretçi sayısı bulunurken yaz sezonunda bu sayı günlük ortalama 15-20 kişi oluyor.”dediler.

 

290 KAYITLI ÜYE BULUNUYOR

 

Çerkezköy Halk Kütüphanesinin 290 kayıtlı üyesinin bulunduğunu da belirten yetkililer, “Kütüphanemizin 290 olan kayıtlı üye sayısını daha da yukarıya çıkartmak için çalışıyoruz. Amacımız okuyan bir Çerkezköy oluşturmak. Yeni yerimizde gerek yetişkinler için gerek çocuklar için okuma salonlarımız daha da çok oluşu nedeniyle gerek kitap okumaya gerekse araştırma ve ders yapmaya gelen öğrenciler için çok rahat bir ortam oluşması nedeniylede çok iyi bir konumda bulunuyor.”dedi.

 

ÖDÜNÇ VERİLEN KİTAP SAYISI BİN 661

 

Yetkililer, kütüphaneden ödünç kitap alarak evlerinde okuyanlarında her geçen gün artış gösterdiğini ve şu anda kitap okumak için ödünç verilen kitap sayısının ise bin 661 adet olduğunu belirttiler. Yetkililer yaz sezonu da olsa kütüphanenin eksiksiz hizmet verdiğini ve özellikle araştırma yapmak isteyen, yada genel kültürlerini geliştirmek isteyen kitap sevdalılarının kütüphaneye gelerek yararlanmalarının yararlı olacağını ve kütüphane olarak ilçe ve bölge halkına eksiksiz hizmet verdiklerini belirttiler.

 

Haber/Seyit SÜREN