Görüşmelerden anlaşma çıktı

Çerkezköy Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası Trakya Şubesi arasında devam eden toplu iş görüşmelerinden anlaşma çıktı.

GÜNDEM 14.07.2015 16:21:00 0
Görüşmelerden anlaşma çıktı

Belediye Başkanı Vahap Akay, yardımcısı İmdat Özgör, Belediye Meclis Üyesi Uğur Erem, DİSK/Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen, DİSK/Genel İş Sendikası Trakya Sekreteri Kenan Akkan, Çerkezköy Belediyesi İşyeri Baş Temsilcisi Semra Özen, ve Temsilci Mehmet Civan arasında başkanlık makamında sözleşme imzalandı. 

2 YIL SÜRELİ 

2 yıllığına imzalanan sözleşmede taban ücret, zamlar, sosyal yardımlar ve ilk kez toplu iş sözleşmelerine dahil edilen 1 Mayıs gibi konular yer aldı. İmzalanan sözleşmenin ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, toplam 86 üyeyi kapsayan toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diledi. DİSK/Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen ise sözleşme hakkında bilgi vererek, “Çerkezköy Belediyesi’nde toplam 86 üyeyi kapsayan toplu iş sözleşmemizde anlaşmaya vardık. Sözleşme hükümlerinde birinci yıl taban ücreti 115 liraya çekilirken, 6 aylık dilimler halinde yüzde 4 olmak üzere de zamlar uygulandı. Ayrıca üyelerimize verilen sosyal yardımlara yüzde 10 zam yapılırken, ilk kez toplu iş sözleşmelerine dahil edilen 1 Mayıs İşçi Bayramı ücreti olarak da 150 lira ikramiye ücretini ekledik. Ben Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a her zaman işçinin ve emekçinin yanında olduğu için, her zaman emeğe değer verdiği için teşekkür ederi. Sözleşmemiz tüm üyelerimize hayırlı olsun” açıklamalarında bulundu.

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN