Taşlar şekilleniyor

Süleymanpaşa Belediyesi organizasyonu olan 1.Uluslararası Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu sahil marina alanında devam ediyor. Heykeltraşların hünerli elleriyle yontulan taşlar da şekilleniyor.

GÜNDEM 14.07.2015 16:11:00 0
Taşlar şekilleniyor

Çağdaş sanat eserlerinin Süleymanpaşa’ya kazandırılması ve kentin çağdaş sanatlar müzesine dönüştürülmesi amacıyla 1 Temmuz’da başlayan organizasyon 31 Temmuz’da sona erecek. Sempozyum sonunda, dünya çapında üne sahip heykeltıraşların eserleri Süleymanpaşa’nın değişik noktalarına yerleştirilecek.

 

Etkinliğin sahil marina alanında halka açık bir şekilde yapılmasının halkın heykel sanatını yakından tanıması için bir fırsat olduğunu söyleyen Küratör Nermin Sözel, “Böyle bir etkinliğin halkın gözü önünde yapılması, bizim nasıl çalıştığımızı insanlara gösteriyor. İnsanlar buraya gelip bizim çalışmalarımızı yakından gözlemleme fırsatı buluyor. Ayrıca bu işin ne kadar zor olduğunu da öğreniyorlar” ifadesini sözlerini ekledi.

 

Yunan heykeltıraş Antonıs Myrodıas, Türkiye topraklarına ayak basar basmaz kendisini evinde gibi hissettiğini belirterek, “Daha öncede hatırı sayılır sayıda sempozyumda çalışmıştım. Şunu açıklıkla belirtmeliyim ki, bu gördüklerim arasında en iyi organize edileniydi. Bu kadar mükemmel organizasyon ve her istenen yardımın gayet düzgün ve profesyonelce yerine getirilmesi sayesinde çalışma rahatlıkla devam ediyor. Verimli bir çalışma için herkes yardıma hazır, tüm sanatçılar da çalışmalarını tamamlamak için sorumluluk hissediyor, böylece sempozyum başarıyla sonuçlanacak. Dostane nezaketiniz eserlerin başarıyla tamamlanmasına son derece olumlu etki yapıyor.”

 

İspanyalı heykeltıraş Gemma Domınguez ise şunları söyledi: “Gerek etkinlik, gerek özenle planlayıp düzenlenmesine emek verenler, gerek karşılayan ekip her sanatçıyla mükemmel olarak ilgileniyor. Sempozyumu düzenleyenlere ve sahada görev yapan herkese şevkle çalıştıkları için özellikle teşekkür ederiz. Sempozyumun başarısını onlara borçluyuz.”

Marmara Haber