Bayram öncesi Otogar'da son durum

Bu yıl Ramazan Bayramı tatilinin kısa olması nedeniyle talebin önceki yıllara göre daha az olduğunu belirten otobüs firması yetkilileri, otogarlarda görmeye alışık olduğumuz bayram yoğunluğunun yarın v

GÜNDEM 13.07.2015 17:36:00 0
Bayram öncesi Otogar

Çerkezköy’de yıllarca Turizm şirketi işletmeciliği ve uçak firmalarının bilet satışını yapan Çorbacıoğlu Turizm Firması sahipleri Ercan ve Ahmet Çorbacı Kardeşler, bu yıl Ramazan ayında uçak fiyatlarının yüksek olması dolayısıyla otobüslere olan talebin daha fazla olduğunu söylediler. Ercan Çorbacı, “Bu yıl uçak fiyatlarının yüksek olması nedeniyle otobüslere olan rağbet oldukça fazla. Bayram süresince uçak ve otobüslere ek seferler konulacak. Bu nedenle vatandaşlar gönül rahatlığı içinde yolculuk edebilecek” dedi.

 

OTELLER DOLDU

 

Ramazan boyunca tatil bölgelerine taleplerin oldukça fazla olduğunu kaydeden Ercan Çorbacı, “Tatil bölgelerindeki otellerde yerli talep patlaması oldu. Bu da fiyatları yükseltti. Oteller doldu. Bu saatten sonra bayramda tatil bölgelerine gidecek olanlara tavsiyemiz bayram sonrasına tatillerini bıraksın. Çünkü yer bulamayabilirler” ifadelerini kullandı.

 

TATİLE ERKEN GİTTİLER

 

Kale Seyahat Çerkezköy Müdürü Nihat Macit de bayram tatilinin kısa olması nedeniyle çoğu vatandaşın birkaç gün öncesinden tatile çıktığını belirtti. Macit, “Bazı vatandaşlar çalıştıkları işyerlerinden birkaç gün önce aldıkları izinlerini bayram izniyle birleştirdi. Dolayısyla tatile erken gittiler. Özellikle Pazar günü adeta bayram yoğunluğu yaşandı. Esas yoğunluk arife ve arifeden bir gün önce yaşanacak” dedi.

 

HİÇBİR YOLCUMUZU MAĞDUR ETMEYECEĞİZ

 

Ramazan Bayramı dolayısıyla ek otobüs seferleri yapacaklarına dikkat çeken Nihat Macit, “Her bayramda yoğunluğa göre devamlı olarak ek otobüs seferleri koyuyoruz. Yoğunluğun durumuna göre 10-15 dakikada bir araba kaldıracağız. Yeterki talep olsun. Hiçbir yolcumuzu mağdur etmeyeceğiz” açıklamalarında bulundu.

 

DÖNÜŞLERDE YOĞUNLUK OLABİLİR

 

Kamil Koç ve Turuva Turizm Şirketi Bölge Müdürü Necdet Çalışkan da, “Okulların tatil olması nedeniyle çoğu vatandaş gideceği yere önceden gitti. Eğer okullar açık olmuş olsaydı bu bayram çok yoğunluk yaşanırdı. Ama yine de birkaç gün içerisinde ne olacağı belli değil. Şu an burada kalanlar memurlar ve fabrikada çalışanlar. Bu kesim de bir iki gün izin yapmak için kısa mesafeli yerlere ya da İstanbul’a gidip gelir. Yoğunluk kısa yollarda yaşanır diye düşünüyorum. Çünkü uzun yola gidecek olanların çoğu günler öncesinden gitti. Son güne kalanların çoğu ya iş yerlerinden zamanında izne çıkamayanlar ya da son anda bir yere gitmeye karar verenlerdir. Hal böyle oluncada ani yoğunluktan yer bulunamıyor” diye konuştu.

 

KORSANLARA DİKKAT

 

Bazı uyanık servisçilerin çalıştıkları işyerlerindeki insanlardan guruplar oluşturarak memleketlerine götürüp getirdiklerini ve bu korsanların yolcuya hiçbir şekilde güvence vermediğini belirten Necdet Çalışkan, “Bu işi yapan firmaların işlerini engelliyorlar. Yetkililerin bu korsan otobüslere gerekli yaptırımı yapmalarını istiyoruz. Bayramlarda birçok korsan türüyor. Ama bunun kimse farkında değil. İnsanları 10-15 lira daha ucuza götürüp getirmekte olduklarını duyuyoruz. Oysa onların yolcu taşıma gibi bir hakları yok. Yolcuya verecekleri güvence de yok. Vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum. Gideceğiniz yerlere mutlaka ve mutlaka bu işi yapan otobüs firmalarıyla gidin. Hem her açıdan güvenli yolculuk yapmış olursunuz hem de her yolcu sigorta kapsamında olur” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN