Çorlu'da TEDES dönemi

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde hayata geçirilmesi planlanan TEDES projesi kapsamında ilçenin kilit noktalarına kameralar takıldı.

GÜNDEM 13.07.2015 15:12:00 0
Çorlu

Kameraların takılmasıyla kırmızı ışıkta geçenlere cezaları kesilip adreslerine gönderilecek. Sistem, asayiş olaylarınn da kısa sürede aydınlatılmasına yardımcı olacak.

 

CEZALAR ADRESE GÖNDERİLECEK

 

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün daha önce kullandığı MOBESE sistemine ilave olarak kurulan TEDES projesi kameraları sayesinde ilçenin güvenliği daha da arttı. Sistemde hatalı park ve kırmızı ışık ihlalleri yapan sürücülere ceza kesilecek. Cezalar ise sürücülerin adreslerine gönderilecek.

 

CAYDIRICI OLACAK

 

TEDES’in asayiş bakımından da caydırıcı bir özelliği olduğuna dikkat çeken yetkililer, bu sistem ile birlikte ilçede asayiş olayları kısa sürede aydınlatılabilecek. TEDES’in, Plaka Tanıma Sistemi (PTS) gibi özelliğinin de bulunduğu belirtildi. Sistem çalıntı araçlar konusunda da uyarılarda bulunacak. Böylece suçlu ve suçlular çok daha kısa sürede yakalanacak.

 

HER ŞEY EN AYRINTISINA KADAR DÜŞÜNÜLDÜ

 

Belediye ile birlikte ortak yapılan TEDES projesinin tamamlanma aşamasına geldiğini söyleyen Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, “İhalesini Çorlu Belediyesi’nin yaptığı proje tamamlandığında büyük bir rahatlama olacak. Proje kapsamında kameralar takıldı. TEDES binası yapıldı. Çorlu Belediyesi’nin ihale ettiği bu projede gerçekten her şey en ayrıntısına kadar düşünüldü. Şuan sistem çalışıyor. Arkadaşlarımız burada 24 saat bölgeyi takip altında tutuyorlar” diye konuştu.

 

Marmara Haber