Vatandaş, otopark uygulaması kalksın istiyor

Ankara'nın Ulus semtindeki Rüzgarlı sokakta vatandaşların ve esnafın yol üstü ücretli otoparklarını protesto etmek amacıyla yaptığı eylemde silahlar konuşmuş, çıkan kargaşada Mehmet Karag?

GÜNDEM 12.07.2015 16:27:00 0
Vatandaş, otopark uygulaması kalksın istiyor

Bu ölümün ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yol kenarı otoparkların 15 Temmuz'dan itibaren ücretsiz olacağını açıkladı. Gökçek'in açıklamasından 1,5 saat sonra otoparkların ücretsiz olması hakkında hazırlanan Başkanlık yazısı, hızlı bir şekilde Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'ne getirildi. Ek gündem maddesi olarak okunan Başkanlık yazısı, oy birliğiyle kabul edildi ve yol kenarı otoparkların ücretsiz olması kesinleşti.

1 AY ÖNCE BAŞLADI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ise yaklaşık 1 ay önce yol kenarı ücretli otopark uygulaması hayata geçti ve  Tek-Park görevlileri park eden araç sürücülerinde duraklama süresine göre 2 lira ile 7 lira arasında para toplamaya başladı. Bu uygulama ise sürücüler tarafından tepki topladı. Tepkiye ve eleştirilere rağmen Büyükşehir Belediyesi geri adım atmazken, Tek-Park’ın otopark görevlileri ile sürücüler arasında tartışmalar yaşandı.

KORKUYORUZ

Ankara’da yaşanan olayı örnek gösteren sürücüler, “Tek-Park uygulaması nedeniyle bazı zamanlarda sürücüler ile otopark görevlileri arasında tartışmalar yaşanıyor. Daha kötü olumsuz sonuçların yaşanmasından korkuyoruz. Büyükşehir Belediyesi Ankara’daki gibi bir karar alıp otopark uygulamasını kaldırmasını bekliyoruz.”dediler. 

BÜYÜKŞEHİR’DEN OTOPARK HABERİ

Büyükşehir Belediyesi, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi, otopark uygulaması nedeniyle yapılan eleştirilere kendi yaptığı ve belediyenin internet sitesinden duyurduğu ‘Tek-Park Trafiği Rahatlattı’ başlıklı haberiyle karşılık verdi. Haberde şunlara yer verildi.

“Tek Park A.Ş’nin faaliyete geçmesi, halkın otopark ihtiyacına radikal bir çözüm getirmenin yanı sıra kent içindeki trafiğin rahatlamasına da önemli katkı sağlamıştır.

Başlatılan uygulamayla kent içinde alışveriş ya da herhangi bir nedenle kısa süreli park etmek zorunda kalan Tekirdağlıların park yeri bulabilmeleri kolaylaşmıştır. Kısa süre park ettiklerinde ücret ödemeyen sürücüler durumdan memnun olurken, kent içinde alışveriş imkanı sağlandığını belirterek, uygulamadan memnun olduklarını dile getirmektedirler.

Geçmişte birden fazla aracını gün boyu ana caddeye park edenler yüzünden sıkıntı yaşadıklarını hatırlatan sürücüler, Tek Park uygulamasının herkese park olanağı sağladığını, artık kent içinde araçlarını park edecek yer bulabildiklerini ifade etmektedirler.

Ana caddelerdeki otoparkların, kentte yaşayan herkesin kullanımına açık alanlar olduğunu kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Alışverişe çıkan Tekirdağlıların kısa süreli park yeri bulabilmeleri esnafımızın da yararına bir durum olarak değerlendirilmelidir” diyerek uygulamanın başarılı olduğunu söylemiştir.”

Marmara Haber