'ALO 191' hattı açıldı

Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı "ALO 191" 'in açılışına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Baka

GÜNDEM 12.07.2015 15:08:00 0

Program öncesi uyuşturucu ile mücadele konusunda kısa bir film izlendi.

 

Başbakan Yardımcısı Arınç yaptığı konuşmada, "Geçtiğimiz Eylül ayından bu yana kademe kademe uyuşturucu ile mücadele konusu gündemimize gelmişti. En son Kasım ayında yaptığımız şura toplantısıyla kademe kademe her bakanlığımız üzerine düşen görevi fiilen yerine getirdi" dedi.

 

Uyuşturucu ile ilgili bazı basın yayın organlarında yer alan haberlere değinen Arınç, uyuşturucu kullanımındaki artışa dikkat çekti. Arınç, "Türkiye'de bölgeler ve iller üzerinde yapılan çalışmalarda çok daha anlatılmaktan çekineceği ölçüde değiliz ama ahlak yapımız, inanç yapımız, toplumun gelenekleri bizi var eden sebeplere baktığımızda uyuşturucu, alkol, sigara kullanma yaşlarının giderek daha aşağılara geldiğini, sentetik uyuşturucuların kolaylıkla pazar bulabildiğini ibretle görüyoruz" dedi.

 

‘ALO 191’ DANIŞMA VE DESTEK HATTI, 7 GÜN 24 SAAT AÇIK VE ÜCRETSİZ

 

Uyuşturucu madde kullanan ya da ailesi ve çevresinde uyuşturucu madde kullanan kişiler için hattı aktif hale getirdiklerini belirten Arınç, bu hattın 7 gün 24 saat açık ve ücretsiz olacağını belirtti. Uyuşturucu ile mücadelenin temelde üç aşaması olduğunu anlatan Arınç, bunların önleme, tedavi ve tedavi sonrası rehabilitasyon olduğunu dile getirdi. Önleme ayağının 191 hattı ile mümkün olabileceğini söyleyen Arınç, bu hattın uyuşturucu ile mücadele danışma ve destek hattı projesinin hayata geçirildiğini söyledi. Kendisinin görev süresinin sona ereceğini hatırlatan Arınç, yeni görevlendirmelerle uyuşturucu ile mücadelenin devam edeceğini ifade etti.

 

“Sağlıklı yaşam kültürünün teşviki ile ilgili yeni bir eylem planı hazırlıyoruz”

 

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ise, önümüzdeki süreçte uyuşturucu ile mücadelenin çok daha farklı boyutlarla devam edeceğini belirterek, "Avrupa'ya baktığımızda dünyanın gelişmiş ülkelerine baktığımızda uyuşturucu ile mücadele ve muhataplıkta Türkiye önemli bir noktada. Görev ve sorumluluklarımızı başarabilirsek sigarayla yakaladığımız mücadeleyi bu alanda da başaracağız. Yeter ki toplumun güvenini sağlayalım, yeter ki toplum güven duyduğu bu alana güçlü sahiplenmeyi versin" dedi.

 

Önümüzdeki süreçte sağlıklı yaşam kültürünün teşviki ile ilgili yeni bir eylem planı hazırladığını belirten Müezzinoğlu, sağlıklı bir toplum olabilmenin temel dinamiklerinin güçlendirilmesiyle uyuşturucu ile olan mücadelenin kolaylaşacağını ifade etti.

Marmara Haber