Taş ocağı eylemi

Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı sahil yeri Mecidiye köyüne yeni taş ocağı açılacağı iddiası üzerine vatandaşlar yürüyüş düzenleyip eylem yaptı. Köylülere, CHP Edirne Milletveki

GÜNDEM 12.07.2015 15:07:00 0
Taş ocağı eylemi

Keşan’a bağlı Mecidiye köyü ile İbrice Limanı arasında bulunan bölgede var olan taş ocaklarına ek olarak yeni taş ocağı yapılacağı iddia edildi. Köylüler, mevcut taş ocakları nedeniyle bölgede doğa tahribatı yaşandığını ve yeni açılması planlanan taş ocağını nedeniyle hem doğanın hem de köylülerin olumsuz etkileneceğini belirterek, çeşitli dövizler hazırlayarak taş ocakları mevkiine eylem yaptı. Eyleme CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Abdülaziz Çıkıkçı ile İl Genel Meclisi üyeleri, bazı doğa dernekleri ve çok sayıda doğasever de destek verdi.

 

‘Taş ocağı istemiyoruz’ diye slogan atan ve çeşitli dövizler taşıyan köylüler, “Yeşil alan istiyoruz. Çocuklarımızı okula götürürken, kamyonlardan kaçmak istemiyoruz artık. Çocuklarımızı rahat bir şekilde dışarı yollayamıyoruz kamyonların korkusundan." dediler.

 

Konunu takipçisi olacağını belirten CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, "Maalesef burada bir doğa tahribatının içerisindeyiz. Daha önce burada olan taş ocaklarının yanına ilaveten yeni bir ruhsat verilmiş. Burası turizm bölgesi. 2006 yılında turizm bölgesi olarak ilan edilmiş bir yer. Turizm bölgesi olan hiçbir yerde maden ruhsatı verilemez. Ama burada taş ocaklarını ÇED’den çıkartıyorlar, Çevre Bakanlığı da hiç ilgilenmiyor. 29 Nisan 2015 tarihinde buraya ÇED raporsuz ruhsat veriliyor. Herhalde bin dönüme yakın bir yer tahrip edilecek burada. Arkamızda da hemen Saros Körfezi var. Saros Körfezi şu anda Türkiye’nin incisi. Gelişmekte olan turizm bölgesinde böyle bir tahribat yapılıyor. Bu tahribata dur demek için buradayız.Ben Edirne Milletvekili olarak bununla ilgili soru önergesi vereceğim" dedi.

Ardından köylüler, olaysız şekilde dağıldı.