Ev ve işyeri sahibine 60, vatandaşa 120 lira

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde kurulan ve caddelerde park eden araçlardan otopark ücreti alan Tek-Park, Çerkezköy'deki kapalı otoparkın ardından caddelerde de abonman uygulamasÄ?

GÜNDEM 9.07.2015 18:36:00 0
Ev ve işyeri sahibine 60, vatandaşa 120 lira

Aylık abonmanlık ücreti 120 lira olarak belirlenirken, park yerlerindeki caddelerde oturan vatandaş ve esnafa yüzde 50 indirim uygulanacak ve 60 lira aylık otopark ücreti alacak.

Tek-Park sistemine vatandaşların tepkisi sürüyor. Park yerlerinin bulunduğu caddelerde ev ve işyerleri olan vatandaşların park ücretlerine itiraz etmesi nedeniyle Tek-Park kapalı otoparkın ardından caddelerde de aylık abonmanlık sistemine geçiş yaptı. Tepkilerin ardından cadde üzerindeki otopark yerleri 15 dakika süresince ücretsiz olurken, 30 dakika ile 4 saat arasındaki park ücretlerine ise 2 ile 7 lira para belirlendi.

Caddelerdeki aylık abonmanlık ücreti ise 120 lira olarak karalaştırıldı. Bu caddelerde oturan vatandaş ve esnafa ise yüzde 50 indirim uygulanacak ve 60 lira aylık abonmanlık ücreti alınacak. Yüzde 50 indirimden faydalanan esnaf ve vatandaşlar ev ve işyerleri haricindeki caddelere park ettiklerinde ayrı ücret ödeyecek. 120 lira ödeyerek abonmanlık yapanlar ise ücretli olan bütün otoparklara  ücretsiz park edebilecek.

TEK PARK’IN ABONMANLIK İÇİN İSTEDİĞİ EVRAKLAR 

TEK-Park’a abonmanlık için başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar Çerkezköy’deki TESKİ  binasında bulunan Tek- Park  Çerkezköy Şubesine başvurarak ruhsat belgesi fotokopisi, vergi levhası fotokopisi, elektrik veya su faturası fotokopisi ile müracaat etmeleri gerekiyor.

Haber/Seyit SÜREN