İnanmayın!

Türkiye'nin çeşitli kentlerinde ortaya çıkan ve 90 bin dolar değeri olduğu iddia edilen gergedan böceğinin Türkiye'nin her yerinde olan ve parasal değeri olmayan bir böcek türü olduğu öğreni

GÜNDEM 8.07.2015 17:28:00 0
İnanmayın!

Doğal yaşamda bulunması gereken böceklerinin satılmasının ise yasak olduğu ve bu böcekleri satanlara bin ile 38 bin lira arasında değişen para cezalarının kesildiği bildirildi.

 

İlk olarak Bursa’nın İznik İlçesi’nde, daha sonra da yurdun birçok yerinde bulunan ve haberlere konu olan gergedan böceği hakkında yurdun her yerinden haberler geldi.  Tekirdağ’ın Hayrabolu İlçesi’nde de bir işçi tarafından bulunan gergedan böceği tekrar doğaya salındı.

 

Herhangi bir para değeri olmayan gergedan böceğinin, bitki ve insanlara bir zararının olmadığını ve Türkiye'nin her yerinde görülebileceğini belirtti. Bu böceğin, Türkiye ve Avrupa’nın dışında Kuzey Afrika, İran, Afganistan ve Pakistan'da da görüldüğü öğrenildi.

 

ZENGİN OLAYIM DERKEN CEZA YEMEYİN

 

Yetkililer, dünyanın en güçlü böceği olarak nitelendirilen gergedan böceğinin (Oryctes Nasicornis) bir ekonomik değeri olmadığını, bu hayalle böceği yakalayan kişilerin bin ile 38 lira para cezası ile karşı karşıya kalabilecekleri konusunda uyarıda bulundu.

Marmara Haber