Uğur Mumcu Caddesi de artık ücretli oldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Tek-Park şirketi tarafından 2 hafta önce Çerkezköy Atatürk Caddesi'nde başlanan ücretli park sistemi, şimdi de Uğur Mumcu Caddesi'nde uygulamaya konuld

GÜNDEM 5.07.2015 18:58:00 0
Uğur Mumcu Caddesi de artık ücretli oldu

Tek-Park uygulamasının neden olduğu tartışmalar gündemdeki yerini koruyor. Esnaf ve yayalar uygulama sayesinde caddenin rahatlayacağı yönünde açıklamalarda bulunurken, sürücüler ise “Keşke bu uygulamaya başlamadan önce sürücüler için ücretsiz otoparklar oluşturulsaydı. Uygulamadan hiç memnun değiliz. Büyükşehir’iun bu uygulamayı tekrar gözden geçirmesini istiyoruz.”dediler.

 

EL TERMİNALLERİ HAZIR

 

Uygulama nedeniyle sürücüler ve Tek-Park çalışanları arasında zaman zaman da tartışmalar yaşanıyor. Tek-Park şirketi, uygulamanın daha sağlıklı işleyebilmesi adına “Otopark Yazılımlı Yeni Nesil El Terminalleri”ni hazırladı ve bugünden itibaren bu cihazlarla elektronik biletler kesilecek.

 

FİYATLAR DEĞİŞTİ

 

Tepkiler nedeniyle otopark fiyat uygulaması da güncellendi. Daha önce sistemin uygulandığı park yerlerinde kısa süreli beklemeye de para alınıyordu. Ancak artık ilk 15 dakika ücretsiz olacak. 15 dakikadan sonra ise 30 dakika park ücreti için 2 lira alınacak. Tabelalarda gün boyu 17 lira olan fiyat ücreti de kaldırıldı. Otopark ücretleri 30-60 dakika 4 lira, 1-2 saat 5 lira, 2-3 saat 6 lira, 3-4 saat ise 7 lira olarak güncellendi. 

Marmara Haber