Damacana depolarına inceleme

Edirne Belediyesi Sağlık İşleri Birimi ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pet su ve damacanaların depolandığı iş yerlerini mercek altına aldı.

GÜNDEM 5.07.2015 18:54:00 0
Damacana depolarına inceleme

Pet şişelerin ve damacanaların güneş altında depolanmasının sağlık açısından oluşturduğu riskleri göz önüne alan ekipler kentteki su satışı yapan depolarda incelmemelerde bulundu.

Belediye yetkilileri, pet şişeleri ve damacanaları uygun olmayan koşullarda depolayan işyerlerine gereken uyarıların yapıldığını belirterek, denetimlerin devam edeceğini belirttiler. 

HİJYEN DENETİMİ

Ekipler ayrıca Ramazan dolayısıyla da fırın denetimlerine devam ediyor. Ekipler, işyerlerini hijyen koşulları, ekmek ve pide gramajı yönüyle kontrol etti.

Denetledikleri işyerlerinde üretim, hijyen ve sağlık yönünden uyulması gereken kurallar hakkında da işyeri yetkililerine bilgi veren ekipler, “Yıl içerisinde periyodik olarak devam eden denetimlerimiz devam ediyor” dedi.

Özellikle ekmek ve pide gramajlarını inceleyen ekipler, “Denetimlerimizde, öncelikle insan sağlığını tehdit eden unsurlara dikkat ediyoruz. Gramajları da kontrol ederek, belirlenen kurallara uyulup uyulmadığına bakıyoruz. Edirne Halkı’nın güvenli gıda tüketebilmeleri için Edirne Belediyesi Sağlık İşleri Birimi ile Zabıta Müdürlüğümüzün ortaklaşa yürüttüğü denetimler aralıksız sürecek” dediler.    

Marmara Haber