'Ayyar Hamza' beğeni topladı

Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Çerkezköy Belediyesi'nin organizasyonuyla 'Ayyar Hamza' isimli tiyatro oyunu Amfi Tiyatro'da sahnelendi. Oyun izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

KÜLTÜR SANAT 3.07.2015 17:19:00 0

Yönetmenliğini Mustafa Gürkan Görbil’in yaptığı ve Kerem Yılmaz, Tolga Canbeyli, Burak Aydın, Kemal Maden, Zehra Yangın, Nazlı Türkoğlu, Onur Alagöz, Halil Kaplan, Coşkur Gültekin gibi ünlü isimler yer aldığı ‘Ayyar Hamza’ tiyatro oyununu Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Binali Etyemez ve çok sayıda vatandaş izledi.

OYUN NEYİ ANLATIYOR ?

Oğullarını kendi istedikleri kızlarla evlendirmek isteyen iki baba ve sevdiği kızlarla evlenmek için babalarına oyun oynayan iki kişinin yaşadıkları ele alınıyor. Muhterem Efendi ve Zuhuri Efendi, zenginliklerine zenginlik katmak için oğullarını kendi istedikleri kızlarla evlendirmeye çalışır. Fakat oğulları Sena Bey ve Nimet Bey, sevdikleri kızlarla evlenmek istedikleri için Hamza ve Yaver'in de yardımıyla babalarına oyun oynar. Evlenmek istedikleri de Muhterem Efendi ve Zuhuri Efendi'nin küçük yaşlarda izlerini kaybettikleri kızlarıdır. Tesadüflerle gelişen dolantıların çözülmesiyle oğullar sevdiklerine kavuşacak, babalar da karlı çıkacaktır. 

Oyun sonrası Çerkezköy Belediye Başkanvekili Binali Etyemez, oyunculara çiçek verdi, Etyemez, “Bizlere bu keyifli dakikaları yaşatan tüm tiyatro ekibine şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bugün 2 Temmuz. Sivas katliamının üzerinden 22 yıl geçti. Ancak biz unutmadık. Sivas olaylarında yaşamını yitiren aydınlarımıza, sanatçılarımıza Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

Marmara Haber