Luka Programlı Muhasebe Kursu sona erdi

İŞKUR İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde gerçekleşen ve Çerkezköylü Mali Müşavir ve Serbest Muhasebeciler Rüstem Tuna, Aydın

GÜNDEM 2.07.2015 17:20:00 0
Luka Programlı Muhasebe Kursu sona erdi

KURS ÇOK VERİMLİ GEÇTİ

Mali Müşavir  ve Serbest Muhasebeci Rüstem Tuna, kursun çok verimli geçtiğini belirterek, “Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzün İŞKUR iş birliğiyle gerçekleşen bu Luka Muhasebe kursumuz çok verimli geçti. Özellikle kursa katılan tüm kursiyer kardeşlerimiz kurs başından sonuna kadar çok istekli olarak dersleri takip ettiler ve her biri konuları daha iyi öğrenmek ve kendilerine hem iş konusunda kapı açacak olması düşüncesiyle tüm kursiyerler derslerde kendilerini derse verdiler ve anlattıklarımızı can kulağı ile dinleyerek notlar tutular. Takıldıkları konularda da sorarak öğrendiler. Bu nedenle kurs çok verimli geçti. Nisan ayı başında başlayan kursumuz bu gün 2 Temmuz itibariyle sona erdi. Çok verimli geçen kursta kursiyerlerimizin azim ve istekli olmalarından bizlerde çok memnun kaldık.”dedi.

NE YAPABİLECEKLER 

Rüstem Tuna, kursa katılan kursiyerlerin kurs süresince şu konularda bilgilendirilecekleri kursta öğrendikleri ve bir işyerine işe girdiklerine rahatça yapabilecekleri işler şunlar. ”Ön muhasebe işlemleri yapmak. Defter ve belgeleri temin ve tasdik ettirmek.Fatura ve fatura yerine geçen belgeleri düzenlemek. İşletme defteri düzenlemek. Türk Ticaret Kanunu’nda yer alan belgeleri düzenlemek ve menkul kıymetleri seçmek.Bilanço düzenlemek.Büyük defter ve mizan düzenlemek. Varlık hesaplarını kaydetmek (Kasa, Banka, Çekler gibi). Kaynak hesaplarını kaydetmek (Banka kredileri, Satıcı Cari, Sermaye hesapları gibi), Cari hesap işlemleri yapmak. Çek senet takibi yapmak.Ticari Defterlerin, fatura ve belgelerin dosyalanması ve arşivlenmesi.”

KURSU BİTİREN ARKADAŞLAR BİR ÇOK KURUM VE KURULUŞTA RAHATLIKLA İŞ BULARAK ÇALIŞABİLİR

Rüstem Tuna, Luka Muhasebe kursuna katılan ve başarıyla kursu bitiren tüm kursiyerlerin bir çok kurum ve kuruluşta ve buna benzer bir çok işyerinde rahatça iş bulabileceklerini ve her birinin de işyerlerinde rahatça istihdam ederek çalışabileceklerini belirtti.

BU KURS BİZE ALTIN BİLEZİK VERDİ

Kursiyerlerde muhasebe kursunda çok önemli bir meslek sahibi olduklarını belirterek, “Bu kurs bize altın bilezik verdi.” dediler. Kursiyerler, “Muhasebe kursuna iyi ki katılmışız. Gerçekten bu kursta çok zengin bilgiler edindik. Bu kurs bize hayata atılmamız için iş güç sahibi olmamız için cesaret verdi. İş için bir işyerine iş için artık rahatlıkla başvurabiliriz. Çünkü artık kendimize güveniyoruz. Bu güvende bir işimizin olmuş olması. Bu kursta çok şey öğrendik.Kendimizi geliştirdik. Kurs hocalarımız bizleri çok iyi eğitti ve bilgilendirdiler, pratik bilgiler aldık bu nedenle de hocalarımıza  ve bu kursu açan İŞKUR Merkez Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz.’diye konuştular.

Haber/Seyit SÜREN