İşçileri hastanelik eden koku

Olay, Muratlı'daki elektrik malzemeleri ve aydınlatma lambası üzeren bir fabrikada yaşandı. İşçilerin bir çoğunda çalışma esnasında kusma ve bulantı şikayeti baş gösterdi ve bazıları b

GÜNDEM 2.07.2015 17:14:00 0
İşçileri hastanelik eden koku

BİRÇOĞU AYAKTA TEDAVİ EDİLDİ

Hastanede tedavi altına alınan işçilerden birçoğu ayakta tedavi edilirken, Tekirdağ Sağlık İl Müdürlüğü'nden gelen ekip, işçilerin etkilendiği kokuyu araştırmaya başladı. AFAD ekipleri de işçilerin zehirlenmesi neden olan koku için fabrikayı inceledi. Bu nedenle fabrikada üretim durdu. 

VALİDEN AÇIKLAMA

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, işçilerin zehirlenmesine dışarıdan gelen ağır bir kokunun neden olduğunu belirterek, “İşçilerden alınan örneklerle tahlil yapılacak. Fabrikan AFAD ile sağlık ekiplerince incelendi. Fabrikada çalışan 121 işçi bu kokudan etkilenmiş durumda. Birçoğu ayakta tedavi edildi. Yoğun olarak etkilenen 4 işçi Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Gerekli tıbbı müdahaleler yapıyor, durumu ciddi olan işçimiz yok. Fabrika çalışanlarının geneli kadın. Neyin sebep olduğunu net olarak şu an söylemiyoruz ama incelemensin ardından ortaya çıkacaktır" dedi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Marmara Haber