Kooperatif üyeleri yardım istedi

Kızılpınar S.S.Yenişehir Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Nusret Temel ve üyeler, kooperatif inşaatında yaşadıkları sorunlar nedeniyle Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı ziyaret ederek yard?

GÜNDEM 1.07.2015 23:34:00 0
Kooperatif üyeleri yardım istedi

SORUNUMUZU ÇÖZÜN

Büyükşehir yasasıyla Kızılpınar Belediyesi’nin kapandığını hatırlatan Kooperatif Başkanı Nusret Temel, “Biz Kızılpınar belediyesince mağdur edildik. Şimdi Kızılpınar Belediyesi de sizlere devredildi. En azından tabu almayan üyelerimize tabu verirseniz bizde hem para toplar ve yarım kalan inşaatlarımızı da tamamlarız. Bizim sorunumuzu çözümleyecek tek merci sizsiniz. Bu nedenle bizlerin mağduriyetini sizler çözümleyebilirsiniz.”dedi.

KIZILPINAR BELEDİYESİNE TAHAHÜTÜMÜZDE VAR

Kooperatif Başkanı Nusret Temel, kooperatifi olarak Kızılpınar Belediyesi ile yaptıkları sözleşmede  kooperatif olarak belediyeye 10 adet daire,bir düğün salonu, bir adet çok amaçlı salon ve bir adette idari bina yapmayı taahhüt ettik.476 adadaki arazi üzerinde yapımına başladık.Kooperatifimizin 231 kayıtlı üyesi var.İnşaatların 186 dairesi bitti ve tapularını aldı. 61 üyemiz tapu bekliyor. Tapularını almayan üyelerimizde para ödemesi yapmaması nedeniyle bir çalışma yapılmıyor. Eğer siz bunlara tapu verirseniz biz onlardan bu güne kadar ödemedikleri paraları da toplu olarak alacağız ve inşaatlarımız devam edecek. Kızılpınar Belediyesi bizleri çok mağdur etti. İnşaat firmasıyla kendisi sözleşme yaptı. Nasıl anlaştılar onu da bilmiyoruz. Tekirdağ’ın büyükşehir olmasıyla Kızılpınar Belediyesi’nin de lav olmasıyla iyice mağdur olduk. İnşaatın bulunduğu yerin 5.5 milyon lira hacizli gözüküyor. Bu hacizde Kızılpınar Belediyesinin üzerinde gözüküyor. Kızılpınar belediyesinin müteahhit arasında imzalanan sözleşme var. Bize belediyenin yeri dediler ve bizde ona göre inşaatlara başladık.9 yıldır da mağduruz. Buradaki üyelerimiz üyelikten ayrılıp gitse bile çıkacak borçtan kurtulamayacak. O kadar kadar mağdur edildik. ”diye konuştu.

KARMAŞIK İŞLER OLMUŞ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınar S.S. Yenişehir Konut Yapı Kooperatifi’nin durumunun çok kritik ve hassas olduğunu belirterek, “Burada Kızılpınar Belediyesiyle başlayan bir durum var. Buradan daire alanlar var, almayanlar var. Gönül ister ki sizleri bu sıkıntıdan biran önce kurtaralım. Önce 476 adada bu konutların yapımına başlanılmış, bu yetmemiş hazineye ait olan 640 adada devam edilmiş 640 adada Kızılpınar Belediyesinin yeri 5 metre. Bu konunun çözümü için önce Mal Müdürlüğü ile görüşülecek. Öyle karmakarışık işler olmuş ki nasıl çözümleyeceğiz ona bakıyoruz. Bu hemen olacak bir iş değil. Çünkü burada hazinenin görüşü alınmadan o yere inşaat yapılmış. Sanki belediyenin iki ayrı varmış gibi yapılmış. Dediğim gibi bu yet Milli Emlak’a ait bir yer.”dedi.

ARAP SAÇINA ÇEVRİLMİŞ

Başkan Akay konuşmasını şöyle sürdürdü, “Derdimiz buradaki manzarayı çözmek ve belediye olarak bu işin içinden sıyrılmak. Bu işi arap saçına çevirmişler. Nereden bakarsanız bakın bir tutacak dalı yok. Mal Müdürlüğü ile görüşerek bu işi çözümlemek için girişimlerde bulunacağız. Bizde sizlerin mağduriyetinizi biran önce ortadan kaldırmak istiyoruz.Şunu da özellikle söylüyorum Ben yamuk binanın üzerine bina yaptırmam.Önce konuyu çözümleyeceğiz.Çünkü konu epey karışık.Dediğim gibi hemen çözüme kavuşacak bir konu değil.Ama biz gereğini yapacağız.”diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN