Görüntü içler acısı

Çerkezköy'de yıllardır kaderine terk edilen Hükümet Konağı arkasındaki Adnan Kahveci Parkı'nın hali, görenlerin içini sızlatıyor. Vatandaşlar, "Yetkililer, parkla ilgilenmedi. Onu anlad?

GÜNDEM 29.06.2015 19:10:00 0
Görüntü içler acısı

Yeşilliği ile dikkat çeken ve Türk siyasetine damga vuran Adnan Kahveci’nin adını taşıyan park adeta bir çöplük yuvası haline geldi. Günün her saati burada alkol bağımlıları oturup içki içiyor. Ailelerin girmeye çekindiği müthiş manzaralı bu parkın içi içki şişeleri ve çöplerle dolup taşıyor.

 

POLİSE DE ÇOK İHBAR GELİYOR

 

Kaymakamlık ile birçok kamu dairesinin yer aldığı Hükümet Konağı’nın hemen arkasında bulunan ve çevresini kaplayan ağaçlarla ormanlık bir alanı andıran Adnan Kahveci Parkı ile ilgili polise de çok sayıda olumsuz ihbar geliyor. Gelen ihbarların başını ise uygunsuz halde kadın ve erkeklerin olduğu ve madde bağımlılarının burada uyuşturucu madde kullandığı yönündeki iddialar çekiyor.

 

ADIM ATMAK İSTEMİYORLAR

 

2000’li yılların başında işletmeciler tarafından alınan ve 7 yıl boyunca sosyal donatı olarak Çerkezköy halkının hizmetine açık tutulan park 2008 yıllından sonra adeta kaderine terk edildi. Ailesi ile birlikte vakit geçirmek isteyen vatandaşlar, hal böyle olunca Adnan Kahveci parkından içeri adım dahi atmak istemiyor.

 

PARK, REKREASYON PROJESİ İÇİNDE

 

Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, “Bu alan, bizim Rekreasyon projemiz içinde yer alıyor. Biz projeyi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne sunduk. Proje ile ilgili şu anda ihale çalışmaları yapılıyor. Temennimiz en kısa zamanda bu çalışmaların tamamlanması, ihaleye çıkılması ve proje yapım çalışmalarının başlamasıdır” açıklamalarında bulundu.

 

EN AZINDAN TEMİZLENSİN

 

Hükumet Konağı önünde yapılan peyzaj çalışması vatandaşlardan takdir toplarken, halk benzer bir çalışmanın da Adnan Kahveci Parkı’nda gerçekleştirilmesini istiyor. Çerkezköy Belediyesi’nin Rekreasyon Projesi’nin hayata geçmesi için sabırsızlanan halk, en azından o güne kadar parkta gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını ve park içindeki çöplerin toplatılmasını talep ediyor.

 

Haber/Ahmet KARDEŞ