İhtiyaç sahiplerine ücretsiz ekmek

Çerkezköy'de Çevikoğlu Fırın sahibi Oğuzhan Çevik, 'Askıda ekmek' uygulamasını hayata geçirdi. İhtiyaç sahipleri, fırının önüdeki dolaptan ihtiyacı olan ekmeği ücrets

GÜNDEM 28.06.2015 16:36:00 0
İhtiyaç sahiplerine ücretsiz ekmek

AMACIMIZ REKLAM DEĞİL İNSANLARA YARDIM ETMEK

Gazi Osman Paşa Mahallesi Butçular Sokak üzerinde faaliyet gösteren Çevikoğlu Fırın sahibi Oğuzhan Çevik, Ramazan Ayı’nda ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ekmek veriyor. Fırının ön camına “Hiç kimse ekmeksiz kalmasın ihtiyacı olan askıdan alsın” yazısını yapıştıran Çevik, amacının reklam değil sadece ihtiyaç sahiplerine yardımcı olabilmek olduğunu ifade etti.

HAYIRSEVERLER UYGULAMAYA DESTEK VERİYOR

“Hiç kimse ekmeksiz kalmasın ihtiyacı olan askıdan alsın” uygulamasına Ramazan Ayı’nın ilk günü itibariyle başladıklarını sözlerine ekleyen Oğuzhan Çevik, “Bu uygulamada, hayırsever vatandaşlarımız, parasını ödeyerek askıya ekmek bırakıyor. Daha sonra ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız da gelip buradan ihtiyaçları kadar ekmeği ücretsiz alıyorlar” dedi.

ASKIDA EKMEK YOKSA BİZ KENDİMİZ EKMEK VERİYORUZ

Uygulamanın henüz yeterince duyulmadığına dikkat çeken Oğuzhan Çevik, “Ramazan Ayı’nın ilk haftasında 200’e yakın ekmeği ücretsiz verdik. Askıda ekmek olmadığı zamanlarda da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı geri çevirmiyoruz. Askıda ekmek yoksa biz kendimiz ekmek veriyoruz. Bu arada askıda bekleyip bayatlayan ekmekleri de tazeleri ile değiştiriyoruz. Kesinlikle ihtiyaç sahiplerine bayat ekmek vermiyoruz” dedi.

UYGULAMA TAKDİRLE KARŞILANDI

Çevik, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız geliyor ekmek istiyor. Ekmek isterken kendilerini mahcup hissediyorlardı. Biz de onlar kendilerini mahcup hissetmesinler ve rahatça alabilsinler diye fırınımızın önüne ekmek dolabı koyduk. Fırın açık olduğu sürece de buradan ihtiyaç sahiplerine ekmek vereceğiz inşallah" açıklamalarında bulundu. Çevik, hayırsever vatandaşların da yapılan uygulamayı takdirle karşıladığını, destek amaçlı para üstü almadıklarını belirtti.

Haber / Ahmet KARDEŞ