Hakim ve savcılara veda iftarı

Hakimler ve Savcılar Yüksel Kurulu'nun (HSYK) yaz kararnamesi ile farklı il ve ilçelere atanan Çerkezköy Adliyesi'nde görevli aralarında Akhisar'a tayin olan Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Meh

GÜNDEM 25.06.2015 17:47:00 0
Hakim ve savcılara veda iftarı

Trakyum Et Lokantası’nda düzenlenen veda iftarına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Başsavcı Mehmet Nadir Yağcı, Çerkezköy Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Kapaklı Jandarma Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu, farklı il ve ilçelere atanan hakim ve savcılar, Çerkezköy’de adliyesinde görev yapan hakim ve savcılar ile, avukatlar ve adliye personeli katıldı.

BAŞARI DİLEDİ

Burada katılımcılar birlikte iftar yaptılar. İftarın ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Bir süredir beraber çalıştığımız başsavcımız, hakim ve savcılarımıza veda etmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendilerine yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum” dedi.

AKHİSAR’DA GÖREV YAPACAĞIM

Çerkezköy’de görevde kaldığı bir yıllık süre içinde kalıcı dostluklar edindiğini belirten Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, “Görev sürem içinde ilçe merkezine en iyisini yapmak için gayret gösterdik. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun 2015 yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi’ne göre Çerkezköy Adliyesi’nden 1 başsavcı, 4 savcı ile 2 hakim tayin oldu. Meslek grubu olarak sıkça tayin olan bir meslek grubuna mensubuz. 2-3 yılda bir başka görev yerine tayin oluyoruz. Bu meslek yaşamımız boyunca rutin bir süreçtir. Bu dönemde tüm savcı ve hakim arkadaşlarımıza yeri görev yerlerinde başarılar diliyorum. Bundan sonra bir üst bölge kabul edilen Akhisar’da görev yapacağım. Çerkezköy’de kısa ve güzel bir yılımız oldu. Tüm çalışma arkadaşlarıma, adliye mensuplarına teşekkür ediyorum.”dedi. Ardından Yağcı, adliye personelinden helallik istedi.

ÇABUK KAYBETTİK

Tekirdağ Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Ahmet Rahman Metin ise, başsavcı Yağcı’yı geç bulup çabuk kaybettiklerini belirterek, “Görev süresi içerisinde göstermiş olduğu iş desteği için teşekkür ediyorum. Başsavcımız Çerkezköy Adli Yardım Bürosu’nun açılışında büyük katkılar sağladı. Bunun için de kendilerine mesai arkadaşlarımız adına teşekkür ediyoruz.”dedi.

PLAKET VERİLDİ

Konuşmaların ardından atamaları yapılan hakim ve savcılara protokol üyeleri tarafından plaket verildi.

NEREYE ATANMIŞLARDI

HSYK’nın Yaz Kararnamesi ile Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Emin Erdoğdu ile eşi  Çiğdem Erdoğdu Silopi Cumhuriyet Savcılığı’na, Cumhuriyet Savcısı Muhammet Emin Ünalan Almus Cumhuriyet Savcılığına, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Değiş Solhan Cumhuriyet Savcılığına, Çerkezköy Hakim Abdullah Semih Özkorkmaz Diyadin Hakimliği’ne ve Çerkezköy Hakimi Yasin Bostan Akkuş Hakimliğine atanmıştı.

Haber / Ahmet KILAVUZ