Haftanın 6 günü ücretli

Tek-Park, Çerkezköy'de Atatürk, Öztrak, Uğur Mumcu, Güveniş ve Barbaros Caddesinde ücretli otopark uygulamasına dün başladı.

GÜNDEM 24.06.2015 18:11:00 0
Haftanın 6 günü ücretli

Ücretli otopark uygulamasını birçok vatandaş trafiği rahatlatması açısından olumlu bulurken, tepki gösteren sayısı da oldukça fazla oldu. Uygulamaya tepki gösteren bazı sürücüler ile otopark görevlileri arasında sözlü tartışmalar yaşandı.

 

BAŞKANDAN TEK-PARK DEĞERLENDİRMESİ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, S.S.25 Nolu Çerkezköy Akarsu Minibüsçüler ve Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi yönetiminin ziyareti sırasında ücreli otopark uygulamasıyla ilgili açıklama yaptı. Ücretli otopark uygulamasının Büyükşehir Belediyesi’nin Tek-Park şirketi tarafından yapıldığını belirten Akay, “Bildiğiniz gibi uzun yıllardır Atatürk Caddemiz başta olmak üzere Uğur Mumcu, Öztrak, Barbaros ve Güveniş caddelerinde trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Bu yoğunluk ilçemizin hızla göç alarak nüfusunun devamlı artmasından. Tabii ki ilk zamanlar bu uygulama sırasında sıkıntılar olacaktır. Ancak özellikle Atatürk caddesi ve bağlantı yolları onlarca 'satılık' yazılı araç parklarıyla dolmakta ve cadde dahil bağlantı yolları bile oto satış yerine döndü. Bu uygulama ile bu da son bulacağı gibi çarşı esnafı da rahat bir nefes alacak. Çünkü esnafa alışverişe gelen vatandaş kendi aracını park edecek yer bulamıyor. Neden, çünkü sabahtan akşama kadar günlerce park halinde yolu işgal eden satılık yazan araçlar var. Bu manzarada böylece ortadan kalkmış olacağı için esnafta rahat bir nefes alacak. Esnaf işyerlerinin önüne devamlı park eden araçlardan rahatsız. Ama süreç içerisinde buna herkes alışacak.”dedi

 

FİYATLARI BELKİ BİRAZ İNDİRTEBİLİRİZ

 

Otopark ücreti konusuna da değinen Akay, “Ücretler belki yüksek olabilir, Çerkezköy Belediyesi olarak fiyatların düşürülmesi konusunda talepte bulunuruz. Tabii ki konuya itiraz eden ya da mahkemeye götürmek isteyen olabilir. Bu durum herkesin hakkı. Çünkü biz bir hukuk devletinde yaşıyoruz.”dedi.

 

PARK ÜCRETLERİ NE KADAR

 

Park ücretleri  0-30 dakika arası 2, 1 saat 4, 1-2 saat 5, 2-4 saat 7, 4-8 saat 11 ve gün boyu park ücreti 17.00 lira olarak belirlendi. Otopark ücreti haftanın 6 günün 09.00 ile 19.00 saatleri arasında alınacak. Pazar günleri ise otpark ücreti alınmayacak.

 

Haber/Seyit SÜREN