Hatay'a atandı

28 Ağustos 2012 tarihinde Muratlı Kaymakamlığı görevine başlayan Mahmut Hersanlıoğlu, hiç beklemediği bir anda görevden alındı.

GÜNDEM 23.06.2015 17:33:00 0
Hatay

Hatay Vali Yardımcılığı’na atanan Hersanlıoğlu, Cumartesi günü ilçeden ayrılacak ve 29 Haziran pazartesi günü yeni görevine başlayacak. Herhangi bir toplu kararname çıkmadan Hersanlıoğlu’nun beklenmedik ataması ise ilçede şaşkınlık yarattı.

ALKIŞ ALMIŞTI

Hersanlıoğlu, Denizli’nin Sarayköy İlçe Kaymakamlığı döneminde katıldığı bir resmi törende, stadyumdaki vatandaşlara seslenerek, ”Birbirimize sıkı şekilde sarılıp saygı gösterelim. Hiç birimizin birbirimizden farkı yok. Hepimiz bu ülkenin hür ve eşit insanlarıyız. Bitlis’in Ahlat ilçesinden bir kaymakamınız olarak buradayım. Ticarette, siyasette, bürokraside aklınıza gelecek her alanda Türkiye Cumhuriyeti devletinde herkese bütün kanalar açıktır. Bulunduğumuz konum ne olursu olsun bize düşen sadece çok çalışmak ve birbirimizi sevmek ve saymaktır.”diye konuşmuş, stadyumdaki herkesi ayağa kaldırıp el ele tutuşturduktan sonra da  hep bir ağızdan “Hep beraber biz biriz, beraberiz, bizi kimse bölemez, bizi kimse böldüremez” demişti.

HERSANIOĞLU KİMDİR

5 Mayıs 1970 yılında Bitlis'in Tatvan ilçesinde doğdu. İlk ve Orta öğretimini Gaziantep İli İslahiye İlçesinde tamamladı.1991 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi "Kamu Yönetimi" Bölümünden mezun oldu.1993 yılında vatani görevini tamamladı. Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığında Devlet Personel Uzman Yardımcısı olarak çalıştı. 1994 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam adaylığı sınavını kazanarak Adana Kaymakam adayı olarak atandı.1997 yılında Amasya İli Göynücek İlçesi Kaymakamlığına,1999 yılında Ardahan İli Damal İlçesi Kaymakamlığına,2001 yılında Ankara İli Güdül İlçesi Kaymakamlığına,2003 yılında Adıyaman İli Besni İlçesi Kaymakamlığına,2006 yılında Denizli İli Sarayköy İlçesi Kaymakamlığına, 2010 yılında Şanlıurfa İli Siverek İlçesi Kaymakamlığına atandı. 06.08.2012 tarih ve 2012/473 sayılı Müşterek Kararname ile Muratlı Kaymakamlığına atandı. Hersanlıoğlu ve 3 çocuk babası.

Marmara Haber