Çocuklara İlizyon gösterisi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu yıl 2'ncisi düzenlenen Mahallede Ramazan Eğlenceleri kapsamında Abdurrahman Mahallesi'ndeki çocukların heyecanına ortak oldu. Gürkan sahneye çıkarak, gösteri

GÜNDEM 23.06.2015 17:22:00 0
Çocuklara İlizyon gösterisi

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen Mahallede Ramazan Eğlenceleri, Kocasinan, Barutluk ve Abdurrahman Mahallerinde devam etti. Eski ramazan gecelerinin yaşatılması amacıyla düzenlenen ramazan eğlencesine Abdurrahman Mahallesi sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Eğlenceye katılan mahalle sakinlerine geleneksel ramazan şerbeti ile çekirdek, çocuklara ise mısır ve balon ikram edildi. İlk olarak fasıl grubunu dinleyen mahalle sakinleri Hacivat ve Karagöz gösterisini izledi. Daha sonra sahneye çıkan ilizyonist, gösterileriyle çocukları adeta büyüledi.

 

Gösterisi sırasında mahalleye gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, sahneye çıkarak, gösteriye eşlik etti. İlizyon gösterisini hayranlıkla izleyen Gürkan, Edirne’ye Belediyesi olarak unutulmaya yüz tutmuş gelenekleri yaşatmak amacıyla böyle bir gece düzenlediklerini söyledi.

Marmara Haber