Çorlu'da heyecan ve kaza

Tekirdağ Valiliği ve Çorlu Belediyesi'nin katkıları ile ilk ayağı Trakya Offroad Kulübü (TRAKOFF) tarafından organize edilen Tosfed Raid Kupa Yarışı, hafta sonu Çorlu Önerler Mahallesi Kum Ocakları mevki

GÜNDEM 22.06.2015 17:42:00 0
Çorlu

Yarış sırasında bir sporcunun direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun dışına çıkması sonucu yaralanan Bulgaristan uyruklu bir kişi hastaneye kaldırıldı.

120 KİLOMETRELİK ETAP

Yarışların ilk  gününde 120 kilometrelik raid etabında yarışçılar, organizasyon tarafından yarış günü teslim aldıkları yol notları ile öncesinde hiç tanımadıkları doğal bir etapta, hem yollarını bulmak  hem de finish noktasına en hızlı şekilde ulaşmak için mücadele verdi. Türkiye'nin dört bir yanından ve yurtdışından gelerek yarışmaya katılan yarışmacılar trafiğe açık bir alanda yapılan raid yarışında, etap içerisindeki yol notlarında belirtilen kural ve hız sınırlamalarına da uyarak en hızlı dereceyi elde etmeye çalıştı.

Araçlara takılan özel bir takip sistemi ile tüm kural hataları yarış merkezi tarafından değerlendirildikten sonra zorlu etabın ilk gününün sonunda finish görebilen ekipler için heyecan, pazar günü Özel Global ABM Seyirci Etabı ile kaldığı yerden devam etti. Uzun soluklu yarışın sonunda genel klasmanda en iyi etap derecelerine sahip olan ekiplerden Ahmet Tınkır - Rafet Yılmaz ikilisi birinci, Ali Kartal - Emirhan Kartal ikilisi ikinci olurken, Mert Becce - Hakan İsen ikilisi ise üçüncülüğü elde ederek, iki gün boyunca toplamda aldıkları yüksek puanlar sayesinde kupalarına kavuştu. 

Marmara Haber