Karadeniz ürünleri Çerkezköy'de

Trabzon Kültür ve Turizm Değerleri Derneği, Hayri Batur Caddesi getirdiği TIR'da Trabzon yöresine ait doğal ortamda üretilen gıda ürünleri ile yöresel kıyafetleri satışa çıkardı. 5 gündür

GÜNDEM 21.06.2015 15:30:00 0
Karadeniz ürünleri Çerkezköy

TIR’da Trabzon yöresine ait doğal olarak üretilen tereyağ, peynir çeşitleri, tulum peyniri, helva, reçel, kurabiye,bal çeşitleri ile çay, fındık, pestil çeşitleri, kemençeler,bakır  sürahi, çaydanlık, cezve,sahan,tas,tava çeşitleri ve Trabzon yöresine has yöresel malzeme ve  kıyafetlerin satışı yapıldı.

 

TRABZON ÜRÜNLERNİ TANITIYORUZ

 

TIR sorumlusu Kutluhan Aksoy, Trabzon yöresine ait gerçek doğal ürünlerinin tanıtımını ülke çapında yaptıklarını belirterek, “Ülkemizde bir çok il ve ilçelerde Trabzon’la yakından uzaktan ilgisi olmayan ürünler satılması ve bu konuda devamlı şikayetlerin bulunması nedeniyle Trabzon Kültür ve Turizm Değerleri Derneği olarak Trabzon Valiliğimizin katkı ve destekleriyle Trabzon ürünlerini ülke genelinde satışını yaparak tanıtımını yapmak için Trabzon Kültür ve Turizm Değerleri Tanıtım TIR’ı Türkiye’yi gezmeye başladı. Çerkezköy bizim 24’ncü durağımız oldu. 5 gündür sabah 08.00 ile akşam 23.00’e kadar satış yapıyoruz. Amacımız gerçek Trabzon ürünlerini insanlarla tanıştırmak. Trabzon ürünü diye bu gün birçok yerde satılan ürünler Trabzon ürünlerini zedeleyici olduğu için Trabzon Valiliğimizin organizasyonu ile Trabzon yöresel ürünlerini Türkiye’yi gezerek insanlarımıza tanıtıyoruz.”dedi.

 

İLGİ YOĞUN OLDU

 

Aksoy, yöresel doğal ürünlere Çerkezköylülerin büyük bir ilgi gösterdiğini söyledi. Dün ise TIR son satışını yaparak ilçeden ayrıldı. TIR, 25’nci durak olan İstanbul Esenler İlçesi’ne ardından ise Çorlu’ya gelecek.

 

Haber/Seyit SÜREN