Kaçak geçişe 60 km tel örgülü önlem

Bulgaristan İçişleri Bakan Yardımcısı Filip Gunev, Türkiye sınırındaki Kaptan Andrevo ile Lesovo sınır şeridine yapılan 30 kilometrelik tel örgünün ardından 60 kilometrelik tel örgü daha yaptı

GÜNDEM 21.06.2015 14:46:00 0
Kaçak geçişe 60 km tel örgülü önlem

Bulgaristan İçişleri Bakan Yardımcısı Filip Gunev başkanlığında, Bakan Danışmanı Zaharin Pennov, Haskovo İl Emniyet Müdürü Angel Tshanov, Bulgar Sınır Polisi Bölge Müdürü Georgi Kalaydijev, Svelingrad Bölge Emniyet Müdürü Marin Ivanov ve Svelingrad Gümrük Bölge Müdürü Yulian Mirkov'dan oluşan heyet bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kapıkule'ye geldi.

 

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın tarafından Kapıkule VIP Salonunda karşılanan heyetle K burada bir toplantı gerçekleştirildi. Burada, göçmen kaçakçılığı konulu sunum yapıldı. Ayrıca Türk - Bulgar gümrükleri arasındaki işlemlerin daha hızlı, kolay ve güvenli yürütülmesi, kaçakçılıkla etkin mücadele, yaklaşan gurbetçi sezonu öncesi yapılacak ortak çalışmalar ve işbirliği noktasında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

KOORDİNE OLSUN

 

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Avrupa’da yaşayan işçilerin laz tatili için Türkiye’ye giriş ve çıkış işlemlerinde Türk ve Bulgar gümrük personelinin çalışma ve dinlenme saatleri arasında koordine olunması ve TIR işlemlerinin gecikmemesi adına yeterli pasaport polisinin görevlendirilmesinin gerektiği bildirdi.

 

60 KİLOMETRE TEL ÖRGÜ DAHA

 

Bulgar Bakan Yardımcısı Filip Gunev ise Bulgar sınırına örülen 30 kilometrelik tel örgünün kaçakların yasadışı geçişlerini engellediğini ve Kaptan Andrevo ile Lesovo Sınır şeridine 60 kilometrelik tel örgü daha yaptıracaklarını ifade etti.

Günün anısına Filip Gunev'e Bölge Müdürü Yalçın tarafından hatıra tabağı verildi.

Marmara Haber