Validen 'Hijyen' ödülü'

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, şehirde faaliyet gösteren gıda işletmeleri sahiplerini yapılan denetimlerde hijyene dikkat ettikleri ve örnek işletmecilik sergiledikleri için altın ve sertifika ile ödüllendirdi.

GÜNDEM 19.06.2015 17:05:00 0
Validen

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Edirne'de bir yıl boyunca belli aralıklarla yapılan hijyen kontrollerinde başarılı olan işletmelere Vali Dursun Ali Şahin tarafından teşekkür belgesi verildi. 

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan törenle denetimlerden başarıyla geçen 36 işletme Vali Dursun Ali Şahin'in tarafından ödüllendirildi. Törende 1 yıl boyunca belli aralıklarla Valiliğe bağlı 4 kişilik ekipler tarafından denetlenen işletmelere teşekkür belgesi veren Vali Şahin, Tarım İl Müdürlüğü'nün teşekkür belgesi yanında altın da taktı.

 

Vali Şahin burada yaptığı açıklamada, benzeri uygulamayı daha önce Giresun'da yaptıklarını ve 3 yılda sonuç aldıklarını söyleyerek, Edirne'de daha hızlı verim aldıklarına vurgu yaptı. İlk olumlu sonucu Ciğerci esnafından aldıklarına işaret eden Şahin, “Öncelikle netice alımına ciğerci esnafımızdan başladık. İlk başlarda canları sıkılıyordu ama sonradan onlar da memnun oldu ve ben de memnun kaldım. Onlar bir düzene girdi. Edirne demek sadece ciğer demek mi?  Tabi ki değil, bunun yanında öncelikle gıda ile uğraşan tüm birimlerin denetimi için bir ekip oluşturduk. Bu ekipte Kültür Müdürlüğü'nün, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün, Ticaret Müdürlüğü'nün ve Tarım Müdürlüğü'nün birer elemanı ile 4 kişilik ekiplerle denetleme yapıldı. Hiçbir zamanda haberli denetim yolunu seçmedik. Habersiz denetim yaptık. Hatta bu denetimlerde tuvaletler bile denetlendi” dedi.

 

Şahin, denetimlerin Edirne'de ve bağlı ilçelerde, özellikle E5 üzerinde ve otoban üzerindeki işyerlerinde de yapıldığına vurgu yaparak; “Asgari 5-6 kez denetledik. İçlerinde iyileri veya kötüleri olmuştur. Ama bundan sonra daha fazla denetim furyası başlayacak. İyi olanları da dolayısıyla ödüllendirmek lazım. İyiyi ödüllendirmedikçe, güzellik takdir edilmedikçe o bölgeden güzellikler göç eder” dedi. 

Marmara Haber