Tanyeri, "Oda kurma çalışmalarını hızlandırdık"

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Tanyeri, Tekirdağ Servisçiler Odası kurma çalışmalarını hızlandırdıklarını belirtti.

GÜNDEM 15.06.2015 18:05:00 0
 Tanyeri,

Tanyeri, Tekirdağ il genelindeki servisçiler ile görüşmelere başladıklarını ve olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi.

 

ODA KURMA ÇALIŞMALARIMIZI HIZLANDIRDIK

 

Başkan Fikret Tanyeri bir süre önce Tekirdağ Servisçiler Odası kurmak için Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak başlattıkları çalışmaları son günlerde hızlandırdıklarını, odanın kısa zaman içerisinde kurulmasını sağlayacaklarını söyledi. Başkan Tanyeri, “Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimi olarak Şubat ayında Tekirdağ Servisçiler Odası kurmak için harekete geçtik.İlimiz dahilinde servisçilik yapan S ve J plakalı araçları bünyesinde barındıracak ilimiz genelinde bir odanın olmayışı nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan servisçilerin hem sıkıntılarının çözümünü sağlamak hem de servisçilere kendi iş kollarında sahip çıkacak bir odanın olmasının ihtiyaç duyulmasıyla yola çıktık.Bu konuda Tekirdağ İl genelinde iş kolumuzda hizmet veren dernekler başta olmak üzere işlerini yasalara uygun şekilde yapan servisçi arkadaşlarımızla görüşmeler yapıyoruz.Bu nedenle oda kurma çalışmalarımızı hızlandırdık. Çalışmalarımızı şu anda mevcut dernek çatımız altında sürdürüyoruz.”dedi.

 

ODA İL GENELİNDEKİ SERVİSÇİLERİ KAPSAYACAK

 

Başkan Tanyeri konuşmasını şöyle sürdürdü, “Tekirdağ İl genelindeki tüm servisçileri bünyesinde barındıracak olan odamızda S ve J plakalı araç sahipleriyle yola devam edilecek. Odamızda S ve J plakalı servisçilerimizin hak ve hukukları yasal yollardan aranacak ve korunacak.Odamız faaliyete geçtiğinde il genelindeki tüm servisçi arkadaşlarımız rahat bir nefes alacak ve sıkıntıları da çözümlenecek. Çünkü birlikten güç doğacak. Şu anda kimi derneksiz kimi dernek çatısı altında hizmet vermeye çalışıyor ama haklarını arayamıyorlar. Oda çatısı altında hepsi bir araya geldiğinde servisçiler hem bir saygınlık görecek ve de korsan çalışanlara fırsat vermeyecektir. Servisçilerin ekmeğine engel olan en büyük faktörlerden biride korsan çalışanlar. Odamızı her hangi bir aksilik olmaz ise Kurban bayramına kadar kurmayı hedefliyoruz.Odamızın kurulması için gerekli olan sayı 472 ancak biz bu sayının üstünde bir servisçi ile odamızın kurulmasını sağlayacağız. Tekirdağ Servisçiler Odasının Merkezi’de Çerkezköy olacak.Bu güne kadar yaptığımız çalışmalarda İl merkezi dahil tüm ilçelerdeki servisçi arkadaşlarımız konuya yaklaşımları çık samimi ve sıcak oldu.Ramazan Bayramı sonrası il genelindeki servisçi arkadaşlarımızın yönetimleriyle bir araya gelerek odamızın bir an önce kurulmasını sağlayacağız.”diye konuştu.

 

BİZLERE DEVAMLI YARDIMCI OLAN KAYMAKAMIMIZA,EMNİYET MÜDÜRÜMÜZE,EMNİYET AMİRİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

 

Başkan Fikret Tanyeri,Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini 2013 yılında kurduklarını ve  derneğin kurulduğu günden bu yana her zaman kendilerine yardımcı olan ve servisçilerin haklarını koruyan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay,Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Amiri Emniyet Amiri Ekrem Çiçek’e de çok teşekkür ediyoruz.Bizlerin bir sıkıntısı olduğunda her zaman sıkıntılarımızın çözümünde bizlere yardımcı oldular ve olmaya da devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Seyit SÜREN