Çerkezköy 'tarihi' ile buluştu

Çerkezköy Belediyesi'nin 'Çerkezköy Tarihiyle Buluşuyor' sloganı ile 1 Mayıs günü başlattığı ve 14 Haziran günü sona eren Kültür Gezileri kapsamında 2 bin 500 ÇerkezköylÃ?

GÜNDEM 15.06.2015 18:04:00 0
Çerkezköy

1 Mayıs günü haftanın üç günü olarak başlayan geziler, gelen yoğun talep üzerine haftanın 6 gününe çıkartıldı. Bu gezilerde ise 2 bin 500 kişi Çanakkale’ye götürülerek, rehber eşliğinde tarihi yarımadayı gezdiler. 

 

TARİHİYLE BULUŞMA

 

Çanakkale Şehitliği Gezilerini değerlendiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Tarihimizde çok önemli bir yeri olan ve 250 bin vatan evladının şehit olduğu tarihi yarımadayı Çerkezköy’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın görmesini, bu eşsiz zaferin nasıl kazanıldığını idrak etmesini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Mehmetçiklerimizin hangi şartlar altında düşmana ‘Dur’ dediğini, Türk Askeri’nin Çanakkale’yi nasıl geçilmez yaptığını yerinde görmek için Çanakkale Gezileri düzenledik."dedi. 

 

TALEP ÇOK OLDU

 

Akay, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk etapta haftanın üç günü düzenlenen geziler halkımızdan gelen yoğun talep üzerine haftanın 6 gününe çıktı. 1 Mayıs’tan 14 Haziran tarihine kadar 2 bin 500 hemşerimiz Çerkezköy’den tarihi yarımadaya götürüldü. Çanakkale Gezilerimize ilgi gösteren ve katılan tüm vatandaşlarımıza ve gezinin düzenlenmesinde emeği geçen Belediyemiz personellerine de teşekkür ediyorum” dedi. 

 

REHBER EŞLİĞİNDE GEZİ

 

Rehber eşliğinde Eceabat sahilden başlayan gezi, Seyit Onbaşı, Şehitler Abidesi, Eceabat Parkı, Yahya Çavuş Şehitliği, Mecidiye Şehitliği, Büyük Anafartalar Köyü gezileri ile son buldu. Özellikle vatandaşlar Çanakkale Şehitler Anıtı’nı ziyaretinde, milletimizin manevi inanç içerisinde ve inanmışlığın verdiği güçle düşmana karşı verilen destansı mücadelenin ruhunu ve heyecanını hissettiler.

Geziye katılan vatandaşlar ise Belediye Başkanı Vahap Akay'a teşekkür etiler.

Marmara Haber