Kent Konseyleri Çorlu'da toplandı

Trakya Kent Konseyleri Birliği toplantısı Çorlu'da gerçekleştirildi.

GÜNDEM 15.06.2015 17:47:00 0
Kent Konseyleri Çorlu

Çorlu Kent Konseyi  ve Çorlu Belediyesi işbirliğiyle Çorlu Belediyesi Eğitim ve Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, Trakya Kent Konseyleri Birliği ve Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Ufuk Ersöz, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur ile Babaeski, Çerkezköy, Çorlu, Eceabat, Edirne, Ergene, Gelibolu, Keşan, Kırklareli, Malkara, Saray, Silivri,  Süleymanpaşa ve Uzunköprü Kent Konseylerinin başkan ve yürütme kurulu üyeleri katıldı.

 

KENT KONSEYLERİ TOPLUMA YARARLI ÇALIŞMALAR YAPIYOR

 

Toplantı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, tüm misafirlere geldikleri için teşekkür etti. Cesur’un ardından konuşan Trakya Kent Konseyleri Birliği Başkanı Ufuk Ersöz’de  birliğin yapmış olduğu çalışmalara değindi.  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, kent konseylerinin önemine değinerek, Tekirdağ ve Trakya için yapılacak çalışmalarda kent konseylerinin desteğine her zaman ihtiyaç duyacaklarını belirtti.   Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt,  ise kent konseyleri için belediyelerin desteğinin çok önemli olduğunu belirterek, Çorlu Kent Konseyi ile her zaman başarılı çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

Çorlu  Kaymakamı Levent Kılıç ise 1994 yılından beri gerçekleştirdiği kaymakamlık görevinde ilk defa kent konseyleri ile çalışma şansı bulduğunu ifade ederek, Çorlu Kent Konseyi’nin aktif şekilde topluma yararlı çalışmalar gerçekleştirmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

TRAKYA’NIN EKOLOJİK SORUNLARI VE KENTLEŞME MASAYA YATIRILDI

 

Açılış ve protokol konuşmalarının ardından konuşan Doç. Dr. Füsun Ekmekyapar “Trakya’nın Su Kaynakları” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Akabinde bir diğer konuşmacı Prof. Dr. Doğan Kantarcı, “Trakya’nın Ekolojik Sorunları” konulu sunumuyla Trakya’da yaşanan çeşitli çevresel sorunlara dair bilgiler verdi. Daha sonra bir diğer konuşmacı Murat Sevgi söz aldı ve “Kentleşme-Kalabalıklaşma” adlı sunumuyla kalabalık kentlerde yaşamanın yarattığı sorunlara değindi. Son olarak da konuşmacı Sema Kurt, “Kent Konseylerinin Tarihçesi” konulu sunum gerçekleştirdi. Daha sonra Trakya Kent Konseyleri Birliği bünyesinde yer alacak çalışma grupları belirlendi, görüş ve öneriler alındı.

 

UZUNKÖPRÜ'DE YAPILACAK

 

Bir sonraki toplantının Uzunköprü’de gerçekleştirilmesine  karar verildi. Toplantı sonunda toplu aile fotoğrafı çekildi. Daha sonrada  birlikte öğle yemeği yenildi ve ardından da Tarihi Belediye Binası’ndaki resim sergisinin ziyaret edilmesinin ardından program son buldu.

 

Haber Merkezi