HSYK Yaz Kararnamesi açıklandı

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun 2015 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi kapsamında Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Cumhuriyet Başsavcısı, 4 savcı ve 2 hakimin görev yerleri değiş

GÜNDEM 12.06.2015 21:09:00 0
HSYK Yaz Kararnamesi açıklandı

HSYK'nın 2012 Yılı Adli Yargı Kararnamesi ile 2 bin 401'i adli, 263 idari toplam 2 bin 664 hakim ve savcının ataması yapıldı.

ÇERKEZKÖY CUMHURİYET BAŞSAVCISI DEĞİŞTİ

Kararname kapsamında Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı. Mehmet Nadir Yağcı’dan boşalan Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı görevine ise Sivas Cumhuriyet Savcısı Hacı Ünal getirildi.

YENİ GÖREV YERLERİ BELLİ OLDU

HSYK'nın 2012 Yılı Adli Yargı Kararnamesi kapsamında Çerkezköy Adliyesi’nde görev yapan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Emin Erdoğdu Silopi Cumhuriyet Savcılığı’na, Cumhuriyet Savcısı Muhammet Emin Ünalan Almus Cumhuriyet Savcılığı’na, Cumhuriyet Savcısı Çiğdem Erdoğdu Silopi Cumhuriyet Savcılığı’na, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Değiş de Solhan Cumhuriyet Savcılığı’na atandı. Ayrıca Çerkezköy Adliyesi’nde görev yapan Hakim Abdullah Semih Özkorkmaz Diyadin Hâkimliği’ne, Hakim Yasin Bostan da Akkuş Hakimliği’ne atandı.

ÇERKEZKÖY’E ATANDILAR

HSYK 2015 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi ile Hopa Cumhuriyet Savcısı Evren Özmen, Boğazyılan Cumhuriyet Savcısı Yüksel Günarslan ve Gürpınar Cumhuriyet Savcısı Ümit Kayrak da Çerkezköy Cumhuriyet Savcılıklarına atandılar. Kararname kapsamında Soma Hakimi Fatma Aybey ile Boğazyılan Hakimi Banu Fatma Günarslan da Çerkezköy Hakimi olarak görev yapacak. 

İŞTE TEKİRDAĞ ADLİYESİ’NDEKİ DEĞİŞİKLİKLER

HSYK’nın 2015 Yılı Yaz Kararnamesi ile Tekirdağ Adliyesi’nde de görev değişiklikleri oldu. Tekirdağ Hakimi Ali İhsan Kıvrak Adana Hâkimliği’ne atanırken, Hakim Turhan Balkan ise Tekirdağ Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na atandı. Elazığ Hakimi Leyla Taşkoparan da Tekirdağ Hakimliği görevine getirildi. Elazığ Cumhuriyet Savcısı Özkan Levent Taşkoparan Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı’na atanırken, Tekirdağ Cumhuriyet Savcısı Adnan Demirci Bursa Cumhuriyet Savcılığı’na, Muratlı Savcısı Ferhat Engin Kurular Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı’na ve Saray Cumhuriyet Savcısı Gökhan Yolasığmaz da İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.

Ayrıca Tekirdağ Vergi Mahkemesi Üyesi Hasan Erdem İstanbul Vergi Mahkemesi Başkanlığı’na atanırken, Tekirdağ İdare Mahkemesi Üyesi Utku Çoşgun Batman Vergi Mahkemesi Üyeliği’ne, Danıştay Tetkik Hâkimi Sündüs Kurtoğlu Tekirdağ İdare Mahkemesi Üyeliği’ne ve Zonguldak Eski Vergi Mahkemesi Üyesi Mehmet Fatih Yelço da Tekirdağ Vergi Mahkemesi Üyeliği’ne atandı. 

Marmara Haber