İşçilerden Grev Mesajı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren EATON Polimer Kauçuk Fabrikasında sürdürülen toplu sözleşme görüşmelerinde bir sonuç alınamayınca Türk-İş'e bağlı Petrol-İ

GÜNDEM 12.06.2015 19:17:00 0
İşçilerden Grev Mesajı

Fabrika önünde toplanan yaklaşık bin 500 işçiye, Petrol-İş Sendikası Genel Sekreteri Ali Ufuk Yaşar ile İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı,eski Genel Başkan Adnan Özcan, İdari Genel Sekreter Abidin Kaya, Başkan yardımcısı Yılmaz Akay,Trakya Şube Başkanı Turgut Beşova,Türk-İş İstanbul 1. Nolu Temsilcisi Faruk Büyükkuçak,Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak'da destek verdi.

 

DAVUL ZURNA İLE YÜRÜDÜLER

 

Ardından işçiler ve sendika yöneticileri kortej halinde yürüyüşe geçti. Polis ise yürüyüş güzergahında güvenlik önlemi aldı. 'İşçiyiz haklıyız kazanacağız', 'Sendika burada patronlar nerede' gibi sloganlar atan ve çeşitli dövizler taşıyan işçiler yaklaşık 10 kilometre yürüyerek Cumhuriyet Meydanına geldi.

 

GREVE ÇIKABİLRİZ

 

Burada konuşan Petrol-İş Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı, "EATON işverenin sendikaya olumlu cevap vermemesi nedeniyle 10 kilometre yürüyerek Polimer işverenini protesto ediyoruz.İşverenin uzlaşmaz tutumu nedeniyle her an greve çıkabiliriz. Geçmişte yaptığımız fedakarlıkların karşılığı bu olmamalıydı.Biz hakkımızın karşılığını almak istiyoruz.Polimer alın terimiz sayesinde sayılı şirketler arasına girdi.Yurt içinde ve yurt dışında yaptığı yatırımlarla övünürken işçisini görmezlikten gelemez.haklıyız ve hakkımız olanı gerekirse grevle alırız.”dedi.

 

AÇLIK SINIRI ALTINDA BİR ÜÇRETİ HAK ETMİYORUZ

 

Petrol-İş Genel Sekreteri Ali Ufuk Yaşar ise şunları söyledi: "İşveren Türk-İş’in açıkladığı açlık sınırının altında bir ücreti bize reva görüyor. Biz açlık sınırı altındaki bir ücreti kabul etmiyoruz. Biz kararlıyız ve hakkımızı alana kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz.Üyelerimizin bu haklı haykırışı her şeyi anlatıyor.Bundan böylede tavrımız kesin ve kararlı olacaktır.Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bugün birlik ve beraberliğimizin örneğinini verdik.17 Haziran’da da masaya oturum hakkımızı vermezlerse greve gideceğiz. Bu işverenin son şansıdır. Ve bizde son kez buradan işvereni uyarıyoruz.”dedi.

 

Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

 

Haber/Seyit SÜREN