Kusursuz gece

Çerkezköy'de, Halk Eğitim Merkezi 'nin yıl sonu etkinlikleri kapsamında Amfi Tiyatro'da yapılan Yöresel Halk Oyunları ekiplerinin gösterisi izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

GÜNDEM 11.06.2015 17:53:00 0
Kusursuz gece

Çerkezköy Belediyesinin katkılarıyla Amfi Tiyatro’da gerçekleyen Halk Eğitim Merkezi'nin yıl sonu etkinlikleri kapsamında Halk Oyunları gösterisi düzenlendi. Gösteriye Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Saygı Duruşu'nun ardından İstiklal Marşı okundu ve Halk Eğitim Merkezi İşaret dili kurs öğretmeni ve kursiyerlerde işaret diliyle eşlik etti. Daha sonra konuşmalara geçildi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 420 Kurs, 9 Bin 9 kursiyer olduğunu belirten Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, mesleki ve teknik kurslar, okuma yazma kursları ve sosyal kültürel kurslar olmak üzere birçok alanda kursların devam ettiğini söyledi.

 

16 BİN 908 KURSİYER KATILDI

 

Ardından kürsüye çıkan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, halk oyunları öğreticilerine çiçek verdi. Amfi'nin hınca hınç dolması kendilerin çok mutlu ettiğini belirten Kubilay, "Halk Eğitimi Kampanyası çerçevesinde 31 Ocak 2014 tarihinden itibaren açtığımız 795 kursa 16 bin 908 kursiyer katıldı. Bu rakam gerçekten çok önemlidir. Çerkezköy nüfusunun 153 bin olduğu düşünüldüğünde ulaştığımız bu rakam bizleri mutlu ediyor ve gelecek için de bizleri umut veriyor. Halk eğitim hayatın kendisi kadar renkli ve çeşitli olmalıdır” dedi.

 

RENKLİ GÖRÜNTÜLER

 

Tamamlanan protokol konuşmalarını ardından sahneye Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Topluluğu eğitmen Mehmet Günay Gökçe ve İncihan Gökçe yönetiminde Tekirdağ ekibi sahneye çıkarak yöresel oyunları oynadı. Halk oyunları ekibi sergilediği performans büyük beğeni topladı.  Ardından Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları topluluğu eğitmen Zeynep Alışık ve işaret dili kursu öğretmeni Fazıl Umut Uraz yönetiminde Sakatlar Derneği ritim grubu sahne aldı. Sakatlar Derneği üyeleri eğitmenleri ile birlikte ritim tutturarak izleyenlere doyumsuz anlar yaşattı ve büyük alkış aldılar. Daha Halk oyunları topluluğu eğitmeni Abdullah Coşkun yönetiminde Adıyaman yöresi ve eğitmen Burhan Öztürk yönetiminde İzmir yöresi oyunları sergilendi. Türkiye şampiyonluğu elde eden halk oyunları topluluğu eğitmeni Serhat Ayaz yönetiminde sahneye gelen halk oyunları ekibi davetlilere Trakya’nın incisi adlı oyunu sergilediler. Ekiplerin gösterileri Amfiyi dolduranlar tarafından uzun süre alkışlandı.

 

Programın son bölümlerinde ise Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü halk oyunları topluluğu eğitmen Mehmet Günay Gökçe yönetiminde Elazığ yöresi halk oyunları  sahneledi.  Mehmet Günay Gökçe, eşi İncihan Gökçe ve çocukları Hüseyin Efe Gökçe ise gösteri sonunda Elazığ’a özgü temsili bir gösteri sundular.  Halk oyunları topluluğu düzenlemede Burhan Öztürk, eğitmen Serhat Ayaz yönetiminde Balkan Halk dansları da oyunlarını sahneledi. Eşleri ile birlikte müthiş bir uyum sergileyen balkan dans oyunu ekibi büyük beğeni topladı. Ev hanımlarından oluşan halk oyunları topluluğu da Zeynep Alışık yönetiminde karma halk oyunları gösterisini sundu. Programda eğitmen İsmail Erdoğan yönetimindeki karma halk oyunları ekibi de performanslarını sergilerken, gecenin sonunda Halk Oyunları topluluğu eğitmeni Mehmet Günay Gökçe yönetiminde Artvin yöresi halk oyunları ekibi sahneye çıktı.

Gecenin sonunda ise katılımcılar halk oyunu oynayan ekipleri uzun süre ayakta alkışladı.

Haber/Ahmet KILAVUZ