Çerkezköy 'Yıldızlarıyla' buluştu

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde 2014-2015 eğitim öğretim yılında sportif ve sanatsal etkinliklerde ulusal ve uluslararası başarılara imza atan öğrenciler, İlçe Kaymakamlığı tarafından

GÜNDEM 9.06.2015 18:44:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy OSB Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3’ncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

 

EĞİTİMİN HER ALANI İLE YAKINDAN İLGİLİYİZ

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay yaptı. İlçe Kaymakamlığı olarak, okul öncesinden başlayıp eğitimin her alanı ile yakından ilgilendiklerini belirten Kaymakam Kubilay, “Gerek eğitim kurumlarımızın fiziksel şartlarının iyileştirilmesi gerekse eğitim kalitesinin artırılması için yoğun bir şekilde çalışıyoruz” dedi. 

 

TOPYEKUN SEFERBERLİK BAŞLATTIK

 

Çerkezköy’ün sanayi alanında ülkede adından söz ettiren bir ilçe olduğuna vurgu yapan Kaymakam Kubilay, “İlçemizin eğitim alanında da marka bir kent haline gelmesi için topyekun seferberlik başlattık. Bunun için tüm orta öğretim kurumlarının bir araya toplanacağı bir ‘Eğitim Kampüsü’ projesi hazırladık. Ambardere mevkinde 113 dönümlük arazinin 31 Ocak 2016’ya kadar tahsisi sağlandı. Bu projenin en kısa zamanda hayata geçirilmesi gerekiyor. Buradan tüm hayırseverleri Eğitim Kampüsü projesine desteğe davet ediyorum” dedi.

 

795 KURS AÇTIK

 

İlçedeki sanayi kuruluşlarının nitelikli eleman ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına Halk Eğitimi kurslarına ağırlık verdiklerini sözlerine ekleyen Kaymakam Kubilay, “Bu doğrultuda 795 kurs açtık. Bu kurslara 16 bin 908 vatandaşımız katıldı. Eski Yüksek Okul binasını da Halk Eğitimi Müdürlüğümüze kazandırdık. Biz Halk Eğitimi Merkezi’nin vatandaş ile Devlet arasında bir köprü olduğuna inanıyoruz” dedi. 

 

BİRÇOK VATANDAŞ OKUR-YAZAR HALE GELDİ

 

Kaymakamlık olarak “Okul öncesi eğitim seferberliği” kampanyası başlattıklarını dile getiren Kaymakam Kubilay, “Bu kampanya kapsamında 208 yeni öğrenci Okul Öncesi okullara kayıt yaptırdı. Yüzde 71 olan okul öncesi öğrenci oranı, kısa sürede yüzde 75’e çıkarıldı. Bu oranın yüzde 90’ın üzerine çıkması için çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu. Okuma Yazma Kampanyası kapsamında birçok vatandaşın okur-yazar hale geldiğini belirten Kubilay, “Hükümet Konağı’nda Proje Koordinasyon Birimi oluşturduk. Çalışmalarımıza katkı veren başta Valimiz Enver Salihoğlu olmak üzere tüm milli eğitim çalışanlarımıza teşekkürü bir borç bilirim” dedi. Kaymakam Kubilay konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her nefes alış verişimizde sorumluluklarını omuzlarımızda daha fazla hissettiğimiz çocuklarımızı daha iyi yetiştirmek en esaslı meselemizdir” dedi.  

 

ŞAMPİYONLAR SAHNEYE ÇAĞRILDI

 

Kaymakam Kubilay’ın konuşmasının ardından program, Raif Dinçkök Ortaokulu Müdür Yardımcısı Bahadır Ağan’ın seslendirdiği türkülerle devam etti. Programda daha sonra 8’nci Liseler Arası Ulusal Proje Kısa Film ve Animasyon Festivali’nde Türkiye 1’incisi olan çalışma izlendi. Daha sonra il, ülke ve uluslar arası şampiyonalarda 1’inci olan sporcular sahneye çağrıldı. Şampiyonlar, Kaymakam Metin Kubilay tarafından ödüllendirildi. 

 

2 BİNDEN FAZLA İSİM GELİNCE VAZGEÇTİK

 

75’nci Yıl Ortaokulu Müzik Öğretmeni Elif Güner ve öğrencilerinin müzik ziyafeti ile devam eden programda daha sonra Türkiye genelinde katıldıkları yarışmalarda 2’nci olan öğrenciler sahneye çağrıldı. Öğrencilere ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler verdi. Burada kısa bir konuşma yapan Halis İşler, “Bu programı Tekirdağ genelinde yapmayı planlıyorduk. Ancak 2 binden fazla öğrencinin ismi bize gelince vazgeçtik. Bu vesile ile Çerkezköy’deki başarılı öğrenciler için böylesine güzel bir program hazırlayan İlçe Kaymakamımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

Çerkekzöy TSO Lisesi Coğrafya Öğretmeni Fikret Puza’nın mini konseri ile devam eden programda daha sonra çeşitli yarışmalarda Türkiye 3’üncüsü olan öğrenciler ödüllendirildi. Öğrencilere ödüllerini Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan takdim etti. Program Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin halk oyunları gösterisi ile devam etti. Halk oyunları ekibine ise ödüllerini Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı verdi.

Etkinlik, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Halk oyunları ekibinin gösterileri ile sona erdi.

Haber/Ahmet KARDEŞ