ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, dün parti binasında 7 Haziran Genel Seçimlerinin sonuçlarını değerlendirdi.

GÜNDEM 8.06.2015 18:47:00 0
ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK

Toplantıda seçimlere Tekirdağ 2'nci sıra Milletvekili adayı olarak giren ve kesin olmayan sonuçlara göre parlamentoya girmeye hak kazanan Ayşe Doğan ile birlikte,  6'ncı sıra aday olan ancak milletvekili seçilemeyen Ahmet Üzgün, AK Parti Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanı Emre Güneş, AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay ve ilçe yönetimi de hazır bulundu. Çerkezköy Teşkilatı olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını belirten Öğe, “Elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum. Bu vesile ile gecesini gündüzüne katarak partimiz için çalışan herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI’DA 1’İNCİ PARTİ OLDUK

Tekirdağ’da AK Parti’nin yalnızca Çerkezköy ve Kapaklı’da birinci parti olduğuna dikkat çeken Öğe, “Partimiz Çerkezköy’de oyunu yaklaşık 3 bin 600 oy artırdı. CHP Çerkezköy’de 3 bin 354 oy kaybetti. MHP ise oyunu 2 bin 89 artırdı. Biz Tekirdağ’daki Milletvekili sayımızı koruduk. Yalnızca Çerkezköy ve Kapaklı’da değil, partimizin diğer ilçe teşkilatları ve il teşkilatı da elinden gelen gayreti gösterdi. Tüm teşkilatlarımızı ve milletvekili adaylarımızı emeklerinden dolayı kutluyorum” diye konuştu.

GEREKİRSE GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ

AK Parti’nin yüzde 32 oyla iktidara geldiğini anımsatan Abdullah Öğe, “Sonraki seçimlerde oy oranımızı sürekli artırdık. Bu seçimde yüzde 40 oy alarak birinci parti olduk ama oy oranımızda düşüş oldu. Tek başımıza iktidar olamıyoruz. Biz yapacağımız çalışmalarla AK Parti’nin varlığını ispat etmeye devam edeceğiz. Gerekirse uyumadan gece gündüz çalışacağız” açıklamalarında bulundu. Öğe “Sağduyulu bir seçim atlattık. Sakin bir seçim oldu. Sandığa giden, bize oy veren ya da vermeyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ÜLKE GENELİNDE YİNE BİRİNCİ  PARTİ OLDUK

Toplantı AK Parti’nin çiçeği burnunda milletvekili Ayşe Doğan’ın konuşması ile devam etti. AK Parti’nin Tekirdağ’daki vekil sayısını koruduğunu belirten Doğan, “Biz daha fazlasını istiyorduk ama olmadı. Bundan sonra birlikte daha fazla çalışacağız. AK Parti’yi yeniden tek başına iktidar yapacağız” dedi. AK Parti Genel Merkezi’nin yüzde 9’luk oy kaybıyla ilgili gerekli değerlendirmeleri yapacağını ifade eden Ayşe Doğan, “Biz de Genel Merkezimizin talimatları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ülke genelinde yine birinci parti olduk. Tekirdağ’da iki ilçede birinci parti olduk” dedi ve seçim sürecinde parti adına hiçbir çıkar gözetmeksizin çalışan tüm partililere teşekkür etti.

‘3 VEKİL GARANTİ 4 İÇİN ÇALIŞIYORUZ’ DEMİŞTİ

AK Parti’nin tüm Türkiye’yi kucaklayan bir parti olduğunu ifade eden AK Parti Tekirdağ 6'ncı sıra Milletvekili adayı Ahmet Üzgün ise “AK Parti her seçimde rakip partileri katlıyor. Biz İlçe teşkilatımızla birlikte çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Bu çalışmaların sonucunu Çerkezköy ve Kapaklı’da aldık. Fakat diğer 9 ilçede istediğimiz sonuca ulaşamadık. Yine de milletvekili sayımızı koruduk” diye konuştu. Basın mensuplarının “Ayşe Doğan, bir açıklamasında ‘3 vekil garanti 4 için çalışıyoruz’ demişti. Sonuçları nasıl değerlendiriyor?” sorusunu Ayşe Doğan şu şekilde cevapladı: “Hedeflediğimiz sayıya ulaşamadık. Bunda Tekirdağ’ın diğer ilçelerindeki ve ülke genelindeki oylar çok etkili oldu. Fakat yine de vekil sayımızı koruduk.”

AKÇAY’IN GÖREVDEN ALINMA İHTİMALİ VAR MI?

Basın mensuplarının bir diğer sorusu ise AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe’ye oldu. Basın mensuplarının “Yerel seçimlerin ardından dönemin İl Başkanı başarısızlık nedeniyle görevden alınmıştı. 9-2’lik sonuçların ardından Akçay’ın da görevden alınma ihtimali var mı?” sorusuna Öğe şu şekilde yanıt verdi: “Bu Genel Merkezin cevaplaması gereken bir soru. Biz il yönetimimizin iyi çalıştığını düşünüyoruz” dedi. AK Parti’nin seçim öncesi yürüttüğü ‘Başkanlık Sistemi’ çalışmalarına bundan sonra da devam edip etmeyeceği sorusunu ise Öğe şu şekilde cevapladı: “Parlamenter sistem bu ülkeye yetmiyor. Başkanlık sistemi bu ülke için çok gereklidir. İnanıyorum ki AK Parti doğru verdiği kararlar çerçevesinde çalışmalarını sürdürecektir.”

Haber / Ahmet KARDEŞ