PERSONELİNE SORDU, EN ÜST TAVANDAN İMZAYI ATTI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tüm Yerel-Sen Sendikası ile Toplu Sözleşmeye Ek Protokol imzaladı. Ek protokol öncesi, Gürkan, maaşlara yansıyacak olan ücret miktarını personele sorarak, onların istedi

GÜNDEM 4.06.2015 17:49:00 0
PERSONELİNE SORDU, EN ÜST TAVANDAN İMZAYI ATTI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Doğan Koç ve belediye personeli Belediye Nikah Salonu’nda bir araya geldi. Yıllardır emekçilerin yanında yer aldığını, emek için mücadele ettiğini ifade eden Gürkan, “Çalışanlarımıza en iyi imkanları verdiğimizde, yaptıkları işe daha çok inanırlar, daha çok sarılırlar, daha çok mücadele ederler ve Edirne Belediyesi olarak daha başarılı oluruz. Edirne Belediyesi olarak halkımıza en iyi hizmeti sunmakta, bizlerle birlikte emek harcayan tüm memurlarımızın her daim yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bugün güzel, mutlu, sevinçli bir gün. Yaklaşık 1 ay önce yapılan toplantıda daha çok üyeye sahip, Tüm Yerel Sen yetkili sendika oldu. Sendika ile bir takım görüşmeler yaptık. Ancak, rakamı belirlemedik. Biz dedik ki, ‘Tüm çalışanlarla birlikte rakamı belirleyelim’ Çok eski bir sendikacı olarak, bu işin çok eski kurucularından biri olarak, ‘Ben sendikalıyım ‘diyen herkesin bütün topluma örnek olması gerekir. Sendikalı çalışanın, işe gelip gidişiyle, iş disipliniyle herkese norm model olmak zorundadır. Amacımız hep beraber Edirne halkına hizmet etmek. Daha demokratik, daha çağdaş bir şekilde hizmet etmek. Çünkü belediyeler bulundukları kentte olan her şeyden sorumludur. Hatta olmayan her şeyden sorumludur. Bizim böyle bir performansı ortaya koymamız gerekiyor."dedi.

 

EMEK MÜCADALESİ VERMİŞ BİR BAŞKANIM

 

Gürkan sözlerini şöyle sürdürdü: "Birazdan ek sözleşmeyi imzalayacağız. 575 brüt alıyorlar, 753 TL’de üst tavan. 335 memur çalışanımız var. Yaklaşık 60 kadrolu işçi, bin civarında hizmet alımı çalışan arkadaşımız var. Ben arzu ediyorum ki, hizmet alımı arkadaşlarımız da kadrolu olsunlar. İnşallah onu da görürüz. Ben sosyal demokrat, solcu bir belediye başkanıyım, yıllardır emek mücadelesi vermiş bir belediye başkanıyım. Bugün sizin oturduğunuz yerlerde, çok mücadele ettim. Bende 753 lira yapalım diyorum. Ne diyorsunuz ?” 

PENRSONELİNE SORDU

Gürkan ardından belediye personeline sorarak, personelin istediği en üst tavandan ek protokolü imzaladı. Personel ise Gürkan’ı uzun süre ayakta alkışladı,

Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Doğan Koç, “Belediye Başkanımız, emek cephesinden gelmesinden dolayı, bizim verdiğimiz mücadeleyi taçlandırmış durumda. 15 Mayıs 20015 tarihinde Tüm Yerel-Sen yetkili sendika olmuştur. Şuanda bir yetkili sendika var. Biz yıl sonuna kadar bir iyileştirme yapacağız. Başkanımız bizim emek cephesindeki talebimizi kabul etti. Huzurlarınızda başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Tören sonunda imzalar atılarak, Başkan Gürkan ve Koç personelle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Marmara Haber