Öztrak'tan 12-0 iddiası

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde partisinin düzenlediği kahvaltı programına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Yerel seçimler öncesinde Tekirdağ'da 12-0 yapacağız de

GÜNDEM 3.06.2015 16:50:00 0
Öztrak

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Yönetimi, dün Kapaklı Fenerbahçeliler Derneği’nde düzenlediği kahvaltı programında ilçedeki muhtarlar ve STK temsilcileri ile bir araya geldi. Kahvaltı programına CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve partililer katıldı.

 

DEMOKRASİDEN ÖDÜN VERMEDİK

 

Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “7 Haziran, var olma mücadelesi vereceğimiz tarihtir. Herkese büyük sorumluluk düşüyor. Biz, Cumhuriyet tarihinden bu yana demokrasiden ödün vermedik, vermeye de niyetimiz yok. Cumhuriyeti yeşertmek istiyorsak elimizi taşın altına koyacak, CHP’ye sahip çıkacağız” diye konuştu. 

 

TEK EKSİĞİMİZ SİZLERSİNİZ

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu ise “CHP’de demokrasinin söylemde kalmadığını yaptığımız ön seçim ile ortaya koyduk. Ön seçimde üyelerimizin takdiri ile aday gösterildim ve Tekirdağ’ı karış karış dolaşmaya başladım. Fakat Kapaklı’nın bendeki yeri ayrıdır. Neden Kapaklı’nın kendi milletvekili olmasın? Kapaklı, 81 ilden insanın nasıl kardeşçe yaşadığını en güzel şekilde ortaya koyan ilçelerden biridir” dedi.

 

“Yanlışın neresinden dönülürse kardır” diyen Mandalı Sucu, “Bu dönem iktidara çok inanan bir CHP var. Hazır, yürekli insanlar sahaya çıkmış ‘Kral Çıplak’ diyebiliyor iken, sizlerin de onlara destek vermesi gerekiyor” dedi.

 

Mandalı Sucu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu memleket ne yazık ki bir sürü kahraman yetiştirdiği gibi bir sürü hain de yetiştirdi. Ama biz günü geldiğinde o hainleri içimizden temizlemesini geçmişte bildik. Bu gün de başaracağız. Bunun için inancımız tam. Tek eksiğimiz sizlersiniz.”

 

ERDOĞAN’I BAŞKAN YAPACAĞIZ DİYORLAR

 

Yerel seçimler öncesinde Tekirdağ’da 12-0 yapacaklarını söylediğini anımsatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ise “O zaman bana gülmüşlerdi. Fakat dediğim oldu ve 12-0 yaptık. Şimdi başka bir şey söylüyorum. Trakya’da 12-0 yapacağız” dedi.

 

Millete hizmet için yola çıktıklarını kaydeden Öztrak, “Biz bunun için sizden oy istiyoruz. Başbakan ise geçici bir başbakandır. Çünkü o Başkanlık sistemi için oy istiyor. Vadettikleri her şey havadadır” dedi. Öztrak, “Büyüme herkesi kucaklamalıdır. Gelir dağılımı düzeltilmelidir. Biz emekliye 2 maaş ikramiye diyoruz. Onlar Recep Tayyip Erdoğan’ı Başkan yapacağız diyorlar. Biz asgari ücreti bin 500 TL yapacağız diyoruz. Onlar Recep Tayyip Erdoğan’ı Başkan yapacağız diyorlar. Herkese kadro dedik. Onlar Recep Tayyip Erdoğan’ı Başkan yapacağız diyorlar” ifadelerini kullandı. 

 

CAN DÜNDAR ELEŞTİRİSİ

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gazeteci Can Dündar hakkında suç duyurusunda bulunmasını eleştiren Arzu Mandalı Sucu ve Faik Öztrak’ın, yaptıkları haberler dolayısıyla Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından mahkemeye verilen gazetecilerden haberdar olup olmadıkları ise merak konusu oldu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ