Yeni İşim Girişim

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen "Yeni İşim Girişim Programı" kapsamında Edirne'de Araştırma Çıktılarının Ticarileştirilmesi Semineri yapıldı.

GÜNDEM 3.06.2015 16:25:00 0
Yeni İşim Girişim

Deveci Han Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya TÜBİTAK ARDEB Eğitim Tanıtım ve Program Değerlendirme Müdürü Hüseyin Akova, TEB Girişim Bankacılığı Müdürü İbrahim Coşkuner, TRAKYAKA Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli Yatırım Destek Ofisi uzmanları, Trakya Teknopark A.Ş. Müdürü  İlknur Taştan Boz, NKÜ Teknopark Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker, Kırklareli Üniversitesi Teknopark Kuruluş Çalışmaları Koordinatörü Doç. Dr. Tahir Çetin Akıncı, akademisyenler, kamu çalışanları ve davetliler katıldı.

 

Toplantının açılış sunumunu TÜBİTAK ARDEB Eğitim Tanıtım ve Program Değerlendirme Müdürü Hüseyin Akova yaptı. TÜBİTAK ARDEB Destekleri konusunda bir bilgilendirme yapan Akova, katılımcılara süreçler konusunda açıklamalarda bulundu ve bu konuda katılımcılardan gelen sorulara cevap verdi. TÜBİTAK, ticarileşme potansiyeline sahip akademik çıktıların ekonomiye kazandırılması için TÜBİTAK ARDEB (Araştırma Destek Programları Başkanlığı) aracılığıyla çalışmalarını devam ettiriyor. ARDEB, Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programı ile evrensel gelişmeler ve ülke öncelikleri doğrultusunda, bilgi ve teknolojinin üretilerek, sonuçların hizmet ve/veya ürüne dönüştürülmesi yoluyla topluma kazandırılması için Ar-Ge faaliyetlerini yürüten bilim insanlarını destekliyor. Ayrıca Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projeleri Destekleme Programı dahilinde kamu kurumlarımızın Ar-Ge ile giderilebilecek ihtiyaçlarını karşılamak ve sorunlarına çözüm üretmek amacıyla bilim ve teknoloji alanlarında Ar-Ge projelerini destekliyor."dedi.

 

Toplantıda, girişimcilik çalışmaları ve Trakya Bölgesi Girişimcilik Programı Sunumu ve Değerlendirmesi yapıldı. Toplantının genelinde çeşitli hibe ve destekler ile yapılan projelerin, üretilen bilgilerin ticarileştirilmesi konusundaki sorunlar tartışıldı.

 

YENİ İŞİM GİRİŞİM VE KOBİ DÖNÜŞÜM PROGRAMI NEDİR?

 

Yeni İşim Girişim Programı, Trakya Kalkınma Ajansı’nın yaptığı girişimcilik organizasyonlarını tek bir çatı ve slogan altında toplamak amacı ile oluşturulmuş bir programdır. 2015 yılı itibari ile ajansın yaptığı girişimcilik faaliyetlerinin tamamı “Yeni İşim Girişim” konsepti içerisinde gerçekleştirilecek; böylece organizasyonların birbirini tamamlar etkinlikler halinde gerçekleşmesi sağlanacak. Bu program kapsamında TEB ile Ortak Girişim Evi, Let’s up, Start up ve Trakya Melek Yatırımcı Ağı’nın kurulması, E-Ticaret ve Dijital Pazarlama Konferanslarının verilmesi, girişimcilik eğitimleri, motivasyon toplantıları, akademik çalışmaların ticarileştirilmesine yönelik konferanslar gerçekleştirilecek. “Kobi Dönüşüm Programı” ise KOBİ’lere yönelik olarak gerçekleştirilecek faaliyetlerin tümünü kapsayan bir üst program olarak hazırlandı. “KOBİ Dönüşüm Programı” çerçevesinde KOBİ’lerin günceli yakalamaları, ihracat potansiyellerini artırmaları, yeni pazarlar bulmaları, işlerini ve kalitelerini artırmaları için çeşitli eğitim, panel, konferanslar gerçekleştirilecek. Program kapsamında Halkbank ile “Üreten Türkiye Buluşmaları”, Eximbank ile “İhracat günleri” , Kurumsal Sosyal Sorumluluk Seminerleri, Enerji Verimliliği Seminerleri, Sektör Önderleri İle KOBİ Buluşma Günleri, Aile Şirketlerinin Büyümesi, Orta Gelir Tuzağından Çıkış Stratejileri gibi konularda üç ile yayılmış eğitimler, konferanslar ve paneller gerçekleştiriliyor.

Marmara Haber