BAHÇELİ'DEN TRAKYA MİTİNGİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Edirne, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesi ve Tekirdağ'da 7 Haziran'da yapılacak olan milletvekilliği genel seçimleri nedeniyle miting düzenledi. Bahçeli konu?

GÜNDEM 1.06.2015 20:27:00 0
BAHÇELİ

Trakya’daki son mitingini Tekirdağ Cumhuriyet Meydanı’nda yapan MHP Lideri Bahçeli, AK Parti hükümetine tepki gösterdi. Bahçeli, “Kabul edelim ki, Türkiye, 12 yıl 6 ay 15 gün boyunca ve üstelik tek başına iktidar gücü ile ağır bir yıkım yaşadı. Ülkemizin vahim durumu ziyaret ettiğim her vatan köşesinde açıkça görülüyor. Vatandaşlarımızın artan şikayet ve itirazlarına gittiğim her yerde şahit oluyorum. Anlaşılan o ki, Türk milleti AKP’yi gönlünden silmiş, gözden çıkarmış. AKP, kendisine bağlanan ümitleri heba etti. AKP beklentileri hüsrana uğrattı. AKP yoruldu, yıprandı, yozlaştı, yabancılaştı. Artık Türkiye’nin demokratik ve sağlıklı bir iktidar değişimine ihtiyacı vardır. Artık milli irade yenilenmeli, başarısız, aciz, korkak, art niyetli, vizyonsuz AKP kadroları 7 Haziran’da gitmelidir. Huzur istiyorsak AKP’den kurtulmamız şarttır. Milli birlik ve kardeşlik yaşasın diyorsak, AKP’nin tasfiyesi gecikmeksizin sağlanmalıdır. Sosyal ve ekonomik istikrar arıyorsak, AKP’yle yolların tamamen ayrılması mecburiyettir. Eğer hırsızlık cezasız kalmasın diyorsanız, sandık önünüzdedir. Eğer rüşvet illeti, hıyanet musibeti hak ettiğini bulsun diyorsanız, sandık çarenizdir. İşsizlikten yakınıyorsanız, yoksulluktan muzdaripseniz, vicdansızlıkları, yanlı ve yandaş uygulamaları reddediyorsanız sandık 7 gün sonra sizlere tarihi bir imkan sunacaktır.”dedi.

 

CUMHURBAŞKANINA TEPKİ

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren MHP lideri Bahçeli, “Erdoğan ne yapmakta, ne söylemekte, her gün meydan meydan nasıl dolaşabilmektedir? Erdoğan bir yanda dünya turu atarken, diğer yanda başkanlık sistemi için kulis ve siyasi çalışma yapmaktadır. Bu şahıs, Başbakan olduğu dönemde, Mart 2003’den Mart 2014’e kadar 11 yılda 93 ülke gezmiş, 305 defa yurt dışı seyahatine çıkmıştır. Elde edilen koca bir sıfırdır. Cumhurbaşkanı olarak, 1 Eylül 2014’ten 27 Nisan 2015’e kadar 27 ülkeye gitmiştir. Sonuç yine hüsrandır. Erdoğan başkanlık sistemini kabullendirmek için var gücüyle uğraşmaktadır. Her türlü kanunsuz yöntemden medet ummaktadır. Bu şahsiyetin akıl ve vicdan seviyesi tükenmiş, idrak ve izzet ufku kapanmıştır. Erdoğan alenen Türkiye’nin karşısına geçmiştir. Bizzat Anayasal yetkilerine dayanarak yine Anayasal düzeni yıkmaya azmetmiştir. Türkiye’nin başka bir formata, farklı bir eksene, sonu meçhul bir maceraya sürüklenmesi amacıyla saray merkezli ihanet seansları olağanüstü şekilde sıklaşmıştır. Erdoğan pkk takviyeli başkanlık rüyasını gerçeğe dönüştürmek istemektedir. Yürürlükteki sistemi rafa kaldırmak için kılıktan kılığa girmekte, yalandan yalana koşmaktadır. Erdoğan Cumhurbaşkanı olmasına rağmen, AKP’nin fiili eş başkanı gibi siyaset yapmaktadır. Düzmece açılışları, sanal temel atma törenlerini bahane ederek muhalefete çatmakta, başkanlık propagandası yapmaktadır. Erdoğan Anayasa’nın kendisine çizdiği sınırları defalarca ihlal etmiştir. Erdoğan tarafsızlığını kaybetmiştir. “Ben milletin tarafındayım, her partiye eşit mesafedeyim, ama gönlümde de bir parti var” sözleriyle tükenmişliğini örtbas etmenin çabasındadır. Bu sözüyle bile AKP’yi işaret etmekte, oy dilenciliğine soyunmaktadır. Erdoğan 7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimi’ni başkanlık sistemine geçiş için basamak, kendi ifadesiyle istasyon olarak görmektedir. Bu cüret, bu pervasızlık, bu pişkinlik Türkiye’ye ağır yansıyacaktır. Türk milleti 7 Haziran’da başkan, diktatör, kral, sultan, şah, emir seçmeyecektir. 7 Haziran’da Erdoğan’a makam, mevki ve de yeni bir koltuk ihdas edilmeyecek, edilemeyecektir. 7 Haziran’da Türk milleti hür iradesiyle, ahlaklı duruşuyla sorunlarını çözecek temsilcilerini belirleyecek, kendi istikbalini oylayacaktır. Unutmayınız ki, 78 milyon Türk vatandaşı sarayda komplo tertipleyen bir tek adamdan büyük ve azizdir. Hiç kimse geleceğimizi bir kişiye bağlayamayacaktır. Tekirdağlılar yapılan hiçbir haksızlığı ve hukuksuzluğu unutmayacaktır. Tekirdağ çalıştı, 17-25 Aralık çetesi yedi. Tekirdağ üretti, bakan ve Başbakan çocukları götürdü. Bunlar haramzadedir, bunlar hırsızdır, bunlar rüşvetçidir, bunlar siyasi yolsuzluk çetesidir.”diye konuştu.

MARMARA HABER