Meclisten 'Koca Meşe' yetkisi

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Haziran ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı.

GÜNDEM 1.06.2015 19:26:00 0
Meclisten

Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılacak olan Kızılpınar Mahallesi Karatepe C tipi mesire yeri olan Koca Meşe piknik alanının 29 yıllığına kiralama ihalesine katılabilmesi için meclisten yetki alması konusu görüşüldü ve yetki talebi, meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

BELEDİYE HİSSELERİ SATILACAK

Başkan Akay’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantını ilk gündem maddesinde ilçe sınırları içerisindeki muhtelif parsellerdeki belediye hisselerinin satışları görüşüldü. Bu madde oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

Toplantıda daha sonra Fevzipaşa Mahallesi 119 ada 25 parseldeki mer’i alanın Kültürel Tesis yapılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi konusu görüşüldü. Söz alan AK Partili Meclis Üyesi Seyidhan Caferoğlu, bu alanın yeşil alan olarak planlanmasının, kültür merkezinin de Kızılpınar’a yapılmasının daha doğru olacağına inandığını söyledi.

Bölgede bulunan mevcut pazar yerinin yaklaşık 17 bin metrekarelik alan üzerinde olduğunu belirten Başkan Akay, “Öncelikle 9 bin metrekarelik çok fonksiyonlu yeni bir Pazar yeri yapacağız. Geriye kalan 8 bin metrekareli alana da 3 bin metrekarelik güzel bir Kültür Merkezi kazandıracağız. Bizim Kültür Merkezi yapacak başka yerimiz yok. Geri kalan tüm alan yeşil alan olarak kalacak. Askeri Lojmanların bulunduğu yerin de Çerkezköy’e kazandırılmasının ardından ilçemize yaklaşık 25 bin metrekarelik yeşil alan kazandıracağız” dedi.  Gündem maddesi görüşülmek üzere oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderildi.

35 ÖĞRENCİ ROMA’YA GÖNDERİLECEK

3-6 Temmuz tarihleri arasında İtalya’nın başkenti Roma’da yapılacak olan 25’nci Uluslararası Folklor Festivali’ne Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Derneği Folklor Ekibi ve öğretmenleri ile görevlilerden oluşan 35 kişilik bir kafilenin gideceği ve bu kafilenin araç ulaşımının Çerkezköy Belediyesi tarafından karşılanması ve görevli olarak görevlendirilmesine ilişkin talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edilirken, kafileye 5 adet Meclis Üyesi de dahil edildi.

Haber / Ahmet KARDEŞ