MHP'li Özgül: Fotoğraf çektirmiyorlar

MHP Tekirdağ 2'nci sıra Milletvekili adayı Hakan Özgül, ülkede zorlama ile süren bir ekonominin olduğunu belirterek, "İş adamları çağırıyor gidiyorum. Ama fotoğraf çektirmiyorlar.

GÜNDEM 1.06.2015 19:25:00 0
MHP

Bu ülkede hukukun üstünlüğü bitmiş. Türk insanı korkak değil. Ama son 10 yılda yapılan baskı süreci, ötekileştirme politikaları durumu buraya getirdi. Bu hepimiz adına sıkıntılı bir süreç”dedi.

Özgül, THaber TV ve Radyo Haber’in ortak yayınında Gazeteci Şaban Kardeş’in hazırlayıp sunduğu  Haber Radyo TV stüdyolarındaki  ‘Gündem Özel’ programına katıldı.

7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimleri değerlendiren MHP Tekirdağ 2’nci sıra Milletvekili adayı Hakan Özgül, vatandaşların MHP’ye teveccüh gösterdiğini belirterek, MHP’nin Kazlıçeşme’de yaptığı mitingdeki kalabalığa dikkat çekti. Özgül, “İstanbul’un yansıması Tekirdağ’da da var. Bu teveccühe layık olacağız. Vatandaş kendi çağırıyor. Bayrak yetiştiremiyoruz” dedi.

HERKES GÖRECEK

Seçimin sadece 4 yılda bir vatandaşın karşısına çıkıp da parti programını vatandaşa sunmak olmadığını belirten Özgül, “Vatandaş kendisini Ankara’da temsil edecek, sorunları çözecek bilgi birikimi olan insanları istiyor. Ankara’da milletin sesi, nefesi, Tekirdağlının yüreği olacağım.Nasıl bir vekalet verilir, vekalete nasıl uyulur görecek herkes. Bunları sunabilecek bilgi birikime haiziz. Vatandaş kendisine yakın insan istiyor. Vatandaş kendisi ile sohbet edecek sorunları ile yoğrulacak onlara çözüm bulan kişileri istiyor. Saray’a layık olduğum gibi tüm Tekirdağ’ın, tüm Türkiye’nin vekili olacağım” diye konuştu.

ERGENE SORUNU

Ergene Nehrindeki kirliliği dikkat çeken ve bu soruna çare bulacaklarını belirten Özgül, “Tekirdağ merkezde de sıkıntı var. OSB’nin yapılması ile ilgili taslak bir proje üretildi. 12 bin kişiyi istihdam edebilecek doğaya zarar vermeyecek bir iş alanı oluşturulacaktı. Buna karşı çıkıldı. 48 bin insan oradan ekmek yiyecekti. Vatandaş kaygılı. Biz istihdam istiyoruz diyorlar. Çiftçi bitmiş durumda. Çiftçi güvenlikçi olmak istiyor. Üreten ekonominin önüne geçen bir zihniyet var. Ülkede muhtaç sanayi oluştu” dedi.

46 YILLIK GEÇMİŞİMİZ VAR

46 yıllık bir siyasi geçmişi olan MHP’nin 46 yıl önce ne söylediyse bugün de aynısını söylediğini belirten Özgül, “MHP 57’nci hükümette koalisyon ortaklığı yaptı. O dönemki şartları herkes biliyor. MHP ülkenin önünün açacak ciddi kararlar aldı o dönemde. Ekonomi, dış politika ile ilgili kararlar aldı ve uyguladı. O dönemki İmralı canisi ülkeye geldi. Biz idamın kalkmaması adına koalisyonu bozduk” dedi.

KARDEŞLİK DEVAM EDECEK

MHP’nin 8 Haziran sabahı ülkede bahar havası estireceğini söyleyen Özgül, “Bin yıllık kardeşlik, istihdam devam edecek. Demokrasinin, adaletin, özgürlüğün olmadığı bir durumda hiçbir yere varılamaz. Bunu tesis edeceğiz. İktidar MHP olacak. Bize inanın tercihinizi MHP’den yana yapın. Babadan kalma partimiz, istikrar sürsün savsatası ile hata yapmayalım” dedi.

ÜRETENDEN VERGİ KALKACAK

Ülkede üreten ekonomide sıkıntıların olduğunu belirten Özgül, “Bizim ülkemiz üretmiyor. Biz bunu sağladıktan sonra MHP’nin, ülkenin önünde hiçbir engel olmaz. Bizim ülkemizde net asgari ücret 969, brüt bin 201 lira. Biz vergiyi almayacağız. Türkiye’de ayrıca üretenden de vergi alınıyor. Bunu kaldıracağız. Mevcut iktidar, iktidara gelmeden önce çayla simit hesabı yapıp oy istiyordu. Şu kadar çay şu kadar simit alınıyor diyorlardı. 12 yılda bu hesabı yapmayı unuttular mı? Vatandaşın sıkıntısı büyük.Açlık sınırı bin 380 liralarda. Hükümet iş adamlarını tahrik ederek bir yere varmaya çalışıyor. Hükümetin istediğini yapmayınca maliye cezayı yapıştırıyor” dedi.

ÇİFTÇİ ÇOCUĞUYUM

Kendisinin de bir çiftçi çocuğu olduğunu ve çiftçinin sıkıntılarını bilen, onları çözebilecek en donanımlı kişi olduğunu söyleyen Özgül, “Çiftçi marşa basıyor bilin ki mazota zam var. İşi bitince mazot düşüyor. Çiftçilerle alakalı bir fiyat garantisi vereceğiz. Mazotu 1 lira 75 kuruş yapacağız. Yine gübre, ilaç, tohum, yemde ÖTV ve KDV kaldırılacak. Ürünlere fiyat garantisi verilecek. Küçük esnaf korunacak. Esnafa özgü bir destek programı çıkaracağız. Şoför esnafının araçlarını yenilemeleri için araçlardan ÖTV ve KDV almayacağız. Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlardan mazotta KDV ve ÖTV alınmayacak” dedi.

FAİZSİZ KREDİ

Üniversite öğrencilerine verilecek bursların yanı sıra yeni evleneceklere 10 bin lira faizsiz kredi verileceğini belirten Özgül, genç ve kadın girişimcilere de destek olunacağını söyledi. Tekirdağ’da sanayi tesislerinin arıtmasıyla ilgili de sorunlar olduğunu kaydeden Özgül, “Arıtma kontrol altına alınmalı. Bunun için her fabrikanın nüfus kağıdı olacak. Atıklar nasıl geri dönüşüme kazandırılacak bunlarla ilgili çevre bilgi sistemi oluşturulacak. Çevreyi atalarımızdan aldığımız bir miras olarak görüyoruz fakat çevre çocuklarımızdan ödünç aldığımız bir emanet.” dedi.

BELDE BELEDİYELER TEKRAR AÇILACAK

7 Haziran’dan sonra köy tüzel kişiliklerini geri vereceklerini belirten Özgül, “Kendimizi büyükşehir sürecine teslim etmeyeceğiz. Belde belediyeler tekrar açılacak” dedi. Suriye’den Türkiye’ye akın akın insan geldiğini dile getiren Özgül, “Komşumuz açken tok yatmaya dinimiz izin vermez. Ama onlar nereye gittiğini bilmiyor, biz niye aldığımızı bilmiyoruz. Onlar aç. Kendi fakirimiz yetmezmiş gibi onlar da çöp kutularından yiyecek topluyorlar. Bunun önüne geçeceğiz. Ne kadar mülteci geldi ise onlar için Suriye sınırında oturma tesisleri yapacağız” dedi.

Haber /Gökhan TEKER