FEYZİOĞLU ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Tekirdağ Barosu tarafından düzenlenen meslekte 40,50 ve 60 yılını dolduran avukatlara plaket törenine katıldı.

GÜNDEM 29.05.2015 17:33:00 0
FEYZİOĞLU ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI

Tekirdağ Yelken Kulübü'nde düzenlenen törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Tekirdağ Barosu Başkanı Huriye Altay Erol ve avukatlar katıldı. Kıdemli meslektaşlarına, meslek ustalarına madalyalarını takdim etmek için bir araya geldiklerini belirten Feyzioğlu, "Büyük bir onurdur bizim için. Biz bugün eğer başarabiliyorsak, bugün Türkiye'nin bütün baroları, Türkiye Barolar Birliği bir umut ışığı olduysa toplumumuza, bunu bize yolu açan, yolun taşlarını alın terleriyle döşeyen büyüklerimize borçluyuz" dedi. Feyzioğlu, Tekirdağ Baro Başkanı Huriye Altay Erol'un baroyu tüm Türkiye'de en iyi şekilde temsil ettiğini belirterek, Erol'a teşekkür etti. Burada gazetecilerin Gezi Parkı olaylarının ikinci yılı olması nedeniyle sorularını yanıtladı. Gezi parkı olaylarında hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır dilediğini belirten Feyzioğlu, Gezi parkında marjinal grupların da olduğunu, şiddetsiz ve silahsız gösteri yapanların da olduğunu söyledi. Feyzioğlu, “Bu noktada devleti temsil eden en üst makamlardaki kişilerin bizleri tabi kucaklayıcı olmasını ve yaraları sarmalarını beklerdik. Maalesef yaraların sarılması yerine basına çok daha şiddetli bir baskı ve gezide silahsız şiddetsiz gösteri hakkını kullanan kişilerde dahil olmak üzere ki bu kısım bizi ilgilendirir. Bunlara soruşturmalar ve davalar geldi. İşte biz bundan bir cadı avına dönüştüğü için fevkalade rahatsızız ve tabii ki hukuki mücadelemizi de sürdürüyoruz.Hukuk devletini yönetebilen bir demokrasinin marifeti o zamanda olaylar büyümeden insanların taleplerini dinleyip anlamak olmalıydı" dedi.

AKAY’I ZİYARET ETTİ

Türkiye Baralor Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Tekirdağ ziyareti kapsamında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti. Feyzioğlu, Çerkezköy’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Feyzioğlu, yaşanan sel nedeniyle geçmiş olsun dileklerini de iletti.  Ziyarette Feyzioğlu, Belediye Başkanı Vahap Akay'a Türkiye Barolar Birliği işlemeli plaket takdim etti.

Ardından Feyzioğlu, meclis üyeleri için geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan Çıkış Yolu isimli kitabını da imzaladı. 

Marmara Haber